Cankurtaran:"Terör örgütü şiddeti tırmandırmayı planlıyor"

Cankurtaran:"Terör örgütü şiddeti tırmandırmayı planlıyor"

"İran'da son yaşanan saldırılar ve İran'ın bununla ilgili Suudi Arabistan'ı suçlaması bölgede mezhep temelli bir çatışma riskini iyice tırmandırdı"-

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İran'daki son saldırılar ve ülkenin bu konuyla ilgili Suudi Arabistan'ı suçlamasının bölgede mezhep temelli çatışma riskini tırmandırdığını ifade ederek, "Türkiye'nin yapacağı en büyük hata, mezhep temelli bir gerginlikte taraf olmasıdır. Katar'da bu süreçte askeri güç bulundurmak da bu tehlikenin içine balıklama atlamak olur." değerlendirmesinde bulundu.

Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, Orta Doğu'da gerginliğin gün geçtikçe tırmandığını, bu kapsamda bir tarafta Suudi Arabistan'ın başını çektiği "Sünni blok" olarak adlandırılan ülkelerin, diğer tarafta ise İran'ın bulunduğunu belirtti.

Bu şartlar altında, AK Parti'nin Katar'da Türk askerini konuşlandırmak istemesinin Körfez'de hoş karşılanmayabileceğine işaret eden Cankurtaran, şunları kaydetti:

"Kısa vadede Suudi Arabistan'a karşı tavır gibi görülse dahi Katar'ın muhtemelen Suudilerle aralarındaki sorunu çözüp, İran karşıtı cephede yer almasıyla, bu sefer de İran'a karşı bir hareket olarak görülebilir. İran'da son yaşanan saldırılar ve İran'ın bununla ilgili Suudi Arabistan'ı suçlaması bölgede mezhep temelli bir çatışma riskini iyice tırmandırdı. Türkiye'nin yapacağı en büyük hata, mezhep temelli bir gerginlikte taraf olmasıdır. Katar'da bu süreçte askeri güç bulundurmak da bu tehlikenin içine balıklama atlamak olur. 'Şam Emevi Cami'nde namaz kılacağız.' diyerek Türkiye'yi Suriye batağına sürükleyenler, şimdi de 'Arap doları gelecek.' diye Türkiye'yi Arap çöllerinin kumuna batırmasınlar."

- "Terör örgütü şiddeti tırmandırmayı planlıyor"

Cankurtaran, terör örgütü PKK bağlantılı TAK'ın "Türkiye'ye karşı saldırılarını arttırma" tehdidinde bulunduğuna değinerek, terör örgütünün şiddeti tırmandırmayı planladığını ileri sürdü. Cankurtaran, AK Parti'nin de OHAL'i kalıcı hale getirmek hatta bir rejime dönüştürmeye çalıştığı görüşünü savundu.

Son günlerde "yeni bir darbe olabileceği" iddialarının ortaya atıldığına da dikkati çeken Cankurtaran, bunların OHAL'in kaldırılmaması için AK Partili yetkililerince çıkarılmış olabileceğini öne sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.