CHP, yeminsiz vekillerin ilk maaşına el koyacak

CHP, yeminsiz vekillerin ilk maaşına el koyacak

Milletvekili yemini etmeyen CHP'liler, buna rağmen aylık 10 bin lirayı bulan maaşlarını her ay alacak. CHP yönetimi ise vekillerin ilk maaşlarının büyük bölümüne el koyacak.

Milletvekili yemini etmeyerek TBMM'yi boykot eden CHP'liler, buna rağmen aylık 10 bin lirayı bulan maaşlarını her ay alacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün bu duruma "Hangi yüzle maaş alıyorlar? Şimdi geleceksin aylık parayı alacaksın. Bu maaşı ne karşılığında alıyorsun? Çalışmayana para var mı? Sana helal para gerekiyorsa, geleceksin, yeminini yapacaksın, orada çalışacaksın." diyerek tepki göstermişti. Milletvekillerine yemin etmeme baskısı yapan CHP yönetimi, bununla da kalmayarak vekillerin ilk maaşlarının büyük bölümüne el koyacak. Adaylık sürecinde imzalanan taahhütname çerçevesinde ilk maaşın 6 bin lirası mecburi olarak partiye bağışlanacak. Böylece TBMM Bütçesi'nden CHP kasasına toplam 810 bin lira girmiş olacak.

CHP Grubu'nda bulunan bazı milletvekillerinin de maaş almaktan rahatsız oldukları biliniyor. Parti yönetimiyle karşı karşıya gelmemek için bu konuda açıklama yapmaktan çekinen bir milletvekili, "Madem yasama faaliyetlerine katılmıyoruz, maaş almamız da uygun olmaz." diyerek bu konudaki rahatsızlığını ifade etmişti.

'Devlete karşı işlenen suçlar' kapsamında tutuklu bulunan CHP'li Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay da her ay devletten maaşlarını eksiksiz alacak.

Zaman

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.