2011'den geriye acı ve gözyaşı kaldı

2011'den geriye acı ve gözyaşı kaldı

2011'den akılda kalan güzel şey az...

Ergenekon, Balyoz davaları bitmedi. OdaTV eklendi.?Cezaevindeki gazeteci sayısı arttı.?Şehit cenazeleriyle, anaların gözyaşları dinmedi...Hopa olaylarındaki ölüm ve sonrasındaki protestolar unutulmadı. 23 Ekim'deki Van depremi ise tüm Türkiye'yi ve insanlığı sarstı...

4 Ocak:- Yargıtay 9. Ceza Dairesi, tutukluluk sürelerini belirleyen CMK’nın 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle aralarında terör örgütü Hizbullah’ın üst düzey sorumlularının da bulunduğu 10 sanığı tahliye etti.

 


Kars’taki İnsanlık Anıtı söküldü!

8 Ocak: Başbakan Erdoğan, Kars Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde, kentteki “İnsanlık Anıtı”na ilişkin, “Burada Hasan Harakani Hazretlerinin hemen yanı başında bir ucube oraya koymuşlar, bir garip şey dikmişler. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanımız görevini süratle yerine getirecektir” dedi.
17 Nisan: Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın temel taşları kepçe ile söküldü.

11 Ocak: “Kıvırcık Ali” olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz (42), Çatalca’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
18 Ocak: Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 17 Mayıs 2010’daki patlamanın ardından Engin Düzcük ve Dursun Kartal’ın cesedi, düştükleri kuyunun 720 metre derinliğinden 8 ay sonra çıkartıldı.
21 Ocak: Uluslararası PEN İfade Özgürlüğü Ödülü, Milliyet gazetesinden Nedim Şener’e verildi.
2 Şubat: - Ünlü sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster (32), Kadıköy’de bir arkadaşına ait evde ölü bulundu.

Ostim’de patlama
3 Şubat: Ankara’nın Organize Sanayi Bölgesi Ostim’deki iki ayrı iş yerinde LPG tüplerinden çıkan gazın ortamı kaplaması ve alev alması sonucu patlamalar meydana geldi. Patlamalarda 17 kişi öldü.

4 Şubat: “Devrimci Karargah Örgütü” soruşturması iddianamesinde, tutuklu sanıklardan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın 22 yıl 6 ay ila 49 yıl 6 ay hapisle cezalandırılması istendi.
6 Şubat Kahramanmaraş’ta Afşin-Elbistan B Termik Santrali için üretim yapılan Çöllolar kömür üretim sahasında meydana gelen göçükte 10 işçi öldü.
11 Şubat: Balyoz Planı davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, aralarında Özden Örnek, Halil İbrahim Fırtına ve Engin Alan’ın da bulunduğu 133 sanığın tutuklanmasına karar verdi.
13 Şubat: Kamuoyunda “Torba tasarı” olarak nitelenen ve bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına olanak sağlayan düzenleme yasalaştı.
14 Şubat:- Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv yöneticisi Soner Yalçın gözaltına alındı.
18 Şubat - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanları Balyoz davasında tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne konulan 24’ü general, 102 subayı ziyaret etti.

Yılların siyasetçisi Erbakan’a veda...
27 Şubat: - Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

Gazeteci Nedim Şener Ahmet Şık cezaevinde
3 Mart
- Ergenekon soruşturması kapsamında evleri aranan gazeteci-yazar Ahmet Şık ile gazeteci Nedim Şener gözaltına alındı.
- Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanlığı, gazetecilere yapılan baskıları kınadı.


8 Mart: - Eski CHP lideri Deniz Baykal, gözaltına alınıp serbest bırakılan Odatv yazarı İklim Bayraktar’ın taciz iddialarıyla ilgili olarak ailesini ve yakın çalışma arkadaşlarını “Bana yönelik bir komplo tezgahı kurulmaya çalışılıyor” diye uyardığı belirtildi.
- 14 yaşındaki B.Ç’ye cinsel istismardan 13 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 2.5 yıl hapis yatan Hüseyin Üzmez serbest kaldı.
14 Mart: Sanatçı İbrahim Tatlıses İstanbul’da silahlı uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı.
17 Mart: - Türkiye ile Rusya arasında vizeler kaldırıldı.
20 Mart: - Batman’daki Nevruz kutlamalarında BDP Milletvekili Bengi Yıldız taşla araçların önünü kesti. BDP’li Sebahat Tuncel ise Şırnak’ta başkomisere tokat attı.
23 Mart: - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK ile “sivil itaatsizlik” eylemleri başlatma kararı aldıklarını açıkladı.
24 Mart: - Tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın “İmamın Ordusu” kitabının dijital kayıtlarına, İthaki Yayınevi ve Radikal Gazetesine yapılan polis operasyonuyla el konuldu ve kopyaları silindi.
28 Mart - YGS’de bazı okullardaki tüm adayların kız olduğu ortaya çıktı.
29 Mart: - Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na Prof. Dr. Ali Demir atandı.
30 Mart: - Ergenekon davasının özel yetkili savcısı Zekeriya Öz, İstanbul Başsavcıvekilliğine atandı.
1 Nisan: - YGS’de basına dağıtılan kitapçıktaki cevap şıklarının “şifreli” olduğu iddiası ortaya atıldı.
6 Nisan: Hükümete, bazı konularda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren tasarı yasalaştı. Düzenleme 4 yeni bakanlık kurulmasına imkan sağlıyor.
14 Nisan: HSYK, eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkındaki meslekten ihraç kararını kaldırdı.
18 Nisan: - YSK, aralarında Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gülten Kışanak’ın da bulunduğu bağımsız milletvekili adayları Harun Özcan, Abdullah Kızılay, İsa Gürbüz, Çiçek Otlu, Mehmet Salih Yıldız, Ertuğrul Kürkçü, Nezir Sincar ve Şerafettin Efe’nin adaylıklarını iptal etti.
- Ressam Bedri Baykam, İstanbul’daki Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kars’taki İnsanlık Anıtı ile ilgili bir toplantıdan çıkarken bıçaklı saldırıya uğradı.
19 Nisan: YSK’nın bağımsız milletvekilleriyle ilgili kararının ardından yurdun çeşitli yerlerinde taşlı, sopalı, molotofkokteyli protestolar yaşandı.
25 Nisan: Hakkari’de terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 35 kişi gözaltına alındı.
27 Nisan: Başbakan Erdoğan, kamuoyunda “çılgın proje” olarak adlandırılan “Kanal İstanbul” projesini tanıttı.
- MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu’na ait olduğu iddia edilen bazı kadınlarla çekilmiş görüntüler internette yayınlanınca istifa eden iki isim adaylıktan çekildi.
4 Mayıs: Kastamonu’da Başbakanlık otobüsüne eskortluk yapan polis aracına ateş açıldı. Polis memuru Recep Şahin şehit oldu.
7 Mayıs: - Kütahya’da Eti Gümüş A.Ş’ye ait siyanürlü su bulunan üç kademeli barajın ortasındaki set çöktü. Siyanürün yayılma tehlikesi olduğu için üretim durduruldu.
17 Mayıs: - MHP’li bazı yöneticilere ait yeni görüntüler internet sitelerinde yer aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Kimin elinde ne kaset varsa kamuoyunu duyursunlar” dedi.
25 Mayıs: - Danıştay 13. Dairesi, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun tartışma yaratan yönetmeliğindeki hacmi 20 cl ve altında bulunan ambalajlardaki alkollü içkilerin bakkal ve marketlerde satılamayacağına ve çocukları ve gençleri hedef alan veya bu kişilerin ilgi alanına giren etkinliklerde alkollü içki satılamayacağına ilişkin hükümlerin yürütmesini durdurdu.
30 Mayıs: Balyoz Planı soruşturmasında Orgeneral Bilgin Balanlı tutuklandı. Balanlı, tutuklanan en yüksek rütbeli muvazzaf subay oldu.
- 1980-1989 yıllarında Milli Güvenlik Konseyi üyeliği yapan emekli Ora. Nejat Tümer vefat etti.

Hopa’daki olaylar ülkeyi sarstı
31 Mayıs: Başbakan Erdoğan’ın Artvin Hopa’daki mitinginin ardından çıkan olaylarda, Ak Parti konvoyundaki araçlar taşlandı. Polisin yoğun biber gazı sıktığı protestoculardan emekli öğretmen Metin Lokumcu hayatını kaybetti, bir polis yaralandı.
9 Aralık:
Ankara’daki Hopa protestolarıyla ilgili 22’si tutuklu 28 kişinin yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tümünün tahliyesine karar verildi.


6 Haziran: 12 Eylül darbesiyle ilgili Ankara’daki soruşturmada eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ifadesi alındı.
8 Haziran: 12 Eylül soruşturmasında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli orgeneral Tahsin Şahinkaya’nın ifadesi alındı.
12 Haziran: - Türkiye genel seçim için sandık başına gitti. AK Parti yüzde 49.80, CHP yüzde 25.98, MHP yüzde 13.02, bağımsızlar ise yüzde 6.59 oy aldı. TBMM’de AK Parti 326, CHP 135, MHP 53 ve BDP destekli bağımsızlar 36 sandalye kazandı.
- Hatip Dicle, Kemal Aktaş, Selma Irmak, İbrahim Ayhan, Faysal Sarıyıldız, Gülseren Yıldırım milletvekili seçildi. İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile tutuksuz yargılanan İlhan Cihaner ve Sinan Aygün, CHP’den milletvekili seçildi.

Jolie mülteciler için Hatay’a geldi
17 Haziran: BM iyi niyet elçisi ve ünlü film yıldızı Angelina Jolie, olaylardan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyelilerin konuk edildiği Altınözü çadırkentini ziyaret etti.


21 Haziran: - YSK, Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen KCK davası tutuklusu Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin oy birliğiyle düşürülmesine karar verdi.
- İçişleri Bakanlığı kararıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak’ın evinde polis arama başlattı, 17 kişi gözaltına alındı.
23 Haziran: - Şerafettin Elçi, YSK’nın Hatip Dicle kararına tepki olarak tüm bağımsız milletvekillerinin Meclise girmeme kararı aldığını bildirdi.
28 Haziran: - CHP’li 134 milletvekili, tutuklu vekiller Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal’ın tahliye edilmemelerini protesto amacıyla Meclise gelmelerine rağmen yemin etmedi. BDP destekli bağımsızlar ise TBMM’ye gelmedi.

5 TemmuzÖSYM, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan “başı açık fotoğraf” koşulunu kaldırdı.
6 TEMMUZ Türkiye Cumhuriyeti’nin 61. Hükümeti kuruldu.
- RTÜK üyesi Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Kanal 7 Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karahan ile Finans Müdürü Erdoğan Kara Almanya’daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
8 Temmuz - Diyarbakır 6. ve 4. Ağır Ceza mahkemeleri, KCK davasında tutuklu yargılanırken bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak, Kemal Aktaş, Faysal Sarıyıldız, İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım ile Hatip Dicle’nin tahliye edilmemesini kararlaştırdı.
11 Temmuz - CHP’li milletvekilleri TBMM Genel Kurulu’nda and içti.
13 Temmuz - Erdoğan’ın başkanlığında kurulan 61. Hükümet, TBMM’den güvenoyu aldı.
14 Temmuz - Diyarbakır Silvan kırsalında bir grup teröristle çatışma çıktı. 13 asker şehit oldu.
- Diyarbakır’da toplanan DTK sonuç bildirisinde “demokratik özerkliğimizi ilan ediyoruz” denildi.
25 Temmuz - İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili yargılanan Ogün Samast’ı 21.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
28 Temmuz 1917 yılında restorasyon amacıyla Türkiye’den Almanya’ya götürülen Boğazköy Sfenksi, 94 yıl sonra Hitit başkenti Hattuşa’ya götürülmek üzere Almanya’dan İstanbul’a getirildi.


TSK’da YAŞ öncesi deprem
29 TemmuzTürkiye tarihinde bir ilk yaşandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay YAŞ öncesi emekliliklerini istedi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanvekilliği’ne getirildi.
4 Ağustos: - YAŞ sonucu Org. Özel Genelkurmay Başkanı oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Ora. Murat Emin Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanlığı’na Org. Bekir Kalyoncu atandı.

30 Temmuz - Şair ve siyaset adamı Kemal Burkay, 31 yıldır yaşadığı İsveç’ten Türkiye’ye döndü.
8 Ağustos: İnternet andıcı davası kapsamında Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ile Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama emri çıkarıldı.
12 Ağustos: İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Silivri’deki duruşma salonunda milletvekili yemin metnini okudu.
13 Ağustos: Marmara depreminde Çınarcık’ta yaptığı konutların yıkılması sonucu 195 kişinin ölümünden sorumlu tutularak 18 yıl 9 ay hapse mahkum edilen Veli Göçer tahliye oldu.
14 Ağustos: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK elebaşı Murat Karayılan’ın yakalandığı haberlerine ilişkin, “Henüz teyit edilmiş bir bilgi yok” dedi.
17 Ağustos: İnternet andıcı davası kapsamında Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve Tümgeneral Hıfzı Çubuklu tutuklandı.
22 Ağustos: Koramiral Deniz Cora, ikinci amirallere suikast girişimi davası kapsamında tutuklandı.
23 Ağustos: Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’e ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı paylaşım sitesinde yayınlandı.
26 Ağustos: - Kamuoyunda “Tam Gün Yasası” olarak bilinen yapılan yeni düzenlemeyle devlet hastanelerinde çalışan hekimlere muayenehane açma, herhangi bir iş yeri veya vakıf üniversitelerinde çalışma yasağı getirildi.
27 Ağustos: Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturmayı yürüten 3 savcı gitti, yerine 2 yeni savcı geldi.
28 Ağustos: 27 Nisan bildirisi, TSK’nın internet sitesinden kaldırıldı
30 Ağustos: - Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Genelkurmay Karargahı’nda düzenlenen törende tebrikleri “Başkomutan” sıfatıyla kabul eden ilk cumhurbaşkanı oldu.



Kadına şiddetin sembolü oldu
2011 kadına şiddette adeta rekor yılı oldu. Birçok kadın eşleri ya da sevgilileri tarafından öldürüldü.
1 Eylül’de Konya’da otobüs durağında ağır yaralı halde bulunan, 4 gün boyunca aç ve susuz bırakıldığı belirlenen Meral Tahta, tedavi gördüğü hastanede 43 gün sonra hayatını kaybetti.


4 Eylül: - Tunceli’de halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik silahlı saldırıda, bir komiser ile eşi şehit oldu.
5 Eylül: - Korgeneral İsmail Hakkı Pekin internet andıcı davası kapsamında tutuklandı.
- Emniyet Genel Müdürlüğü, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde trafik kazalarında 144 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
9 Eylül: Korgeneral Mehmet Eröz internet andıcı davası kapsamında tutuklandı.


MİT-PKK görüşmeleri sızdırıldı
13 Eylül: - Terör örgütü PKK yöneticileri ile MİT temsilcileri arasında yapıldığı iddia edilen görüşmelere ilişkin ses kaydı internet sitelerinde yayımlandı.


15 Eylül: - Eski bakanlardan Mehmet Ağar, “Susurluk” davasında, “Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak” suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
16 Eylül: - Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde bir cezaevi nakil aracında çıkan yangında 5 tutuklu ve hükümlü yanarak hayatını kaybetti.
19 Eylül: - Ankara’da Kumrular Caddesi’ndeki Çankaya Kaymakamlığı önünde meydana gelen patlamada, 3 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı.
21 Eylül: - Siirt’te polis okulu yolu üzerinde 6 kadının bulunduğu araca teröristlerce saldırı düzenlendi, 4 kadın öldü.
22 Eylül: - Başbakan Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitap etti.
23 Eylül: - Petrol sondajı öncesi sismik araştırmaları yapacak Koca Piri Reis Gemisi, Urla’dan demir aldı.
26 Eylül: - Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hopa davasında, “terör örgütü propa-gandası”yla suçlanan 7 kişi beraat etti.
27 Eylül: - Batman’da, teröristlerce ateş açılması sonucu 8 aylık hamile bir kadın ile 4 yaşındaki kızı öldü.
- Kayseri’de, 2009’daki Ramazan Bayramı’nda şeker toplarken kaybolan 3 çocuğun katil zanlısı Uğur Veli Gülışık, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
- HSYK, Deniz Feneri e.V. soruşturmasını yürütürken görevden alınan 3 savcı hakkında kovuşturma izni verdi.
28 Eylül: - BDP Genel Başkanı Demirtaş, 1 Ekim’den itibaren Meclis çalışmalarına katılma kararı aldıklarını bildirdi.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldüğü helikopter kazasına ilişkin soruşturmada, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Tayyip Erdoğan annesini kaybetti
1 Ekim- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan safra kesesi ameliyatı oldu.
7 Ekim- Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan 88 yaşında vefat etti.
8 Ekim: - Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın cenazesi, İstanbul Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.
- Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde çarşıya giden annelerinin evde yalnız bıraktığı 3 çocuk çıkan yangında öldü.


1 Ekim: BDP’li vekiller yemin etti.
5 Ekim: - SİPA Press’in kurucusu gazeteci Gökşin Sipahioğlu, Paris’te 85 yaşında hayatını kaybetti.



Yorgun Herakles
9 Ekim ABD’den getirilen “Yorgun Herakles” heykeli Antalya Müzesi’nde ziyarete açıldı.

9 Ekim: - İstanbul Sultangazi’de bir gecekonduda çıkan yangında 7 Afgan kapının kilitli olması nedeniyle yaşamını kaybetti.
11 Ekim: - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturmayla ilgili “Köstebek Beşir Atalay’dır” dedi.
- Antalya’da kuvvetli rüzgar ve yağış sonucu Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesinde sel sularına kapılan 6 kişiden 4’ünün cesedine ulaşıldı.
16 Ekim: - 12 Eylül döneminin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya, darbe soruşturması kapsamında verdiği ifadede, “Bugün olsa yine yaparım” dedi.

Türkiye 24 şehide ağladı...
19 Ekim: - Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıda 24 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı.
 


11 Filistinli Ankara’da...
19 Ekim- İsrail ile Hamas arasındaki tutuklu takas anlaşması sonucu serbest bırakılan biri kadın 11 Filistinli Ankara’ya getirildi.


21 Ekim: - Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik, İzzet Kurum ve Ali Solak tahliye edildi.
- Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci Hikmet Bila (57) Ankara’da vefat etti.
- Kalp krizi sonucu ölen ünlü mimar Behruz Çinici (79) İstanbul’da toprağa verildi.

Van 7.2 ile yıkıldı
23 Ekim: - Türkiye, Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı, 604 kişi hayatını kaybetti. Kentte 75 öğretmen de yaşamını yitirdi. Enkaz haline gelen binalardan 222 vatandaş sağ çıkarıldı.
24 Ekim: - Erciş’te depreme internet kafede yakalanan, Yunus adındaki 13 yaşındaki çocuk enkazdan sağ çıkarıldı, ancak hastane yolunda hayatını kaybetti.
25 Ekim: Depremden iki gün sonra Erciş ilçesinde 14 günlük Azra bebek enkazdan sağ kurtarıldı.
27 Ekim: Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılıkları yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlattı.
9 Kasım: - Van, merkez üssü Edremit olan 5.6 büyüklüğünde ikinci depremle sarsıldı. 39 kişinin hayatını kaybettiği depremde Bayram Oteli’nin enkazı altında kalan DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir de can verdi. Japon yardım ekibinden Atsushi Miyazaki de kurtarılamadı.
14 Kasım: - Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 5.6 büyüklüğündeki depremde Bayram ve Aslan otellerinin yıkılmasına ilişkin soruşturma başlattı.

29 Ekim- Bingöl’de terörist saldırıda biri canlı bomba 3 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.
1 Kasım - İstanbul’daki KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 44 kişi tutuklandı.
3 Kasım: - Konya’da, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait düşen F-4 uçağında Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ve Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi şehit oldu.

Muğlalı adı kışladan gitti
4 Kasım: Van’ın Özalp ilçesinde kışlanın girişindeki tabeladan “Orgeneral Mustafa Muğlalı”nın adı kaldırılarak “Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan”ın adı yazıldı.


11 Kasım: İzmit-Gölcük seferini yapan “Kartepe” adlı deniz otobüsünü kaçıran Mensur Güzel düzenlenen operasyonla öldürüldü.
- Tiyatro sanatçısı İstemi Betil, 68 yaşında hayatını kaybetti.

Kaşif Kozinoğlu cezaevinde öldü
10 Mart: Ergenekon soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu tutuklandı.
13 Kasım: - Odatv’de yapılan aramalara ilişkin davanın tutuklu sanığı Kaşif Kozinoğlu cezaevinde öldü.


14 Kasım: Ünlü sanatçı Esin Afşar, lösemi tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
17 Kasım: - Başbakan Erdoğan, ABD’nin ünlü dergisi Time’ın 28 Kasım tarihli Avrupa, Asya ve Güney Pasifik baskılarında, “Erdoğan’ın Yolu” başlığıyla kapak oldu.
18 Kasım: - Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Münevver Karabulut’un öldürülmesine ilişkin davada, sanık Cem Garipoğlu’nu, “çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.
- Van’ın Karpuzalan köyünde, depremzede bir ailenin kaldığı çadırda çıkan yangında 3 çocuk öldü.
19 Kasım: Ünlü yönetmen Ömer Lütfi Akad, 95 yaşında vefat etti.
21 Kasım: - Genelkurmay Başkanlığı ilk kez bir açıklama yaparak, TSK bünyesinde 365’i general toplam 720 bin personelin görev yaptığını bildirdi.
22 Kasım: “Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmeleri talimat olarak örgütün dağ kadrosuna ulaştırdıkları” iddiaları üzerine 42’si avukat 46 kişi gözaltına alındı.
- İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonda 44 kişi gözaltına alındı.
23 Kasım: - Başbakan Erdoğan, Dersim olaylarıyla ilgili “Eğer devlet adına özür dilemek gerekiyorsa ve böyle bir literatür varsa ben özür dilerim ve diliyorum” dedi.
24 Kasım: - Atlas Okyanusu’na düşen uçakta hayatını kaybeden AÜ Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Fatma Ceren Necipoğlu İstanbul’da toprağa verildi.


Başbakan ameliyat oldu
26 Kasım: - Başbakan Erdoğan, “laparoskopik” yöntemle sindirim sistemi ameliyatı oldu.
29 Kasım: - Başbakan Erdoğan, ameliyat olduğu Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu oldu.
14 Aralık: - Başbakan Erdoğan, geçirdiği ameliyatın ardından istirahatini tamamlayarak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.