CHP'de asıl şimdi kıyamet kopacak

CHP'de asıl şimdi kıyamet kopacak

Kemal Kılıçdaroğlu parti MYK'sını toplayarak CHP Genel Merkezi'nde kurmayları ile birlikte durum değerlendirmesi yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu parti MYK'sını toplayarak CHP Genel Merkezi'nde kurmayları ile birlikte durum değerlendirmesi yaptı. Ancak tüm dikkatler parti binasının içinde masaların üzerinde duran bir gazeteye odaklandı.

Gazete İzmir'de yayın yapan yerel bir gazete. Gazetenin sürmanşetinde ise Baykal'ın fotoğrafı ile birlikte Bay- Bay Baykal yazısı var.

Parti içinde her noktaya bırakılan gazetede Baykal'a ağır eletiriler dikkat çekiyor. Baykal'ı hizipçilikle suçlayan gazete kaset olayına atıfta bulunuyor. Haberde halkın artık Baykal'ı istemediği ifade ediliyor ve Baykal'ın partiden ellerini çekmesi isteniyor. Gazete CHP'nin yeni yönetimini ise öve öve bitiremiyor.

Eski lider Baykal'a yönelik ağır eleştiriler yönelten gazetenin Parti Genel Merkezi'nde her noktaya bırakılması bu açıdan oldukça manidar. Baykal'ın genel başkanlıktan ayrılış sürecinde fikir ayrılığı bu kadar keskin değildi. Ancak referandumdan sonra Baykal'ın CHP'ye kurultay çağrısı yapmasıyla olan oldu.

Önder Sav ve Baykal arasında yaşanan bu polemik taraflar arasından köprüleri de attı. Şimdi merak adilen konu ise şu. Baykal'a hakaret eden gazetenin parti genel merkezinde bulunmasından Sav ile Baykal polemiğinde tarafsız kalan Kılıçdaroğlu'nun haberi var mı?

Etiketler :