CHP'de Baykal telaşı: 4 yıldan geri adım attı

CHP'de Baykal telaşı: 4 yıldan geri adım attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hükümeti kurma görevini Deniz Baykal’a verebileceği dedidokuları CHP’yi harekete geçirdi.

CHP koridorlarında konuşulan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini eski genel başkanlardan Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a verebileceği dedikodusu parti kurmaylarını telaşlandırdı.

Parti kurmayları, AK Parti ile yeniden masaya oturma mesajı gönderdi ancak bu istek reddedildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün biraraya geldiği MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tüm önerilere kapıyı kapatması yeni hesapları gündeme getirdi.

CHP kulislerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini CHP'nin eski genel başkanlarından Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a verebileceği dedikodularının başlaması üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'a yakın kurmayların AK Parti ile yeniden masaya oturmak için AK Parti ile diyaloğa geçtiği ileri sürüldü.

MHP ile önceki gün yapılan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alamayan AK Parti kurmaylarına, durum değerlendirmesi yaptığı saatlerde CHP'den yeniden masaya oturalım mesajı geldiği öğrenildi.

İKİ SAATLİK MESAJ TRAFİĞİ

Gece yarısından sonra başlayan hareketliliğin 2 saat süre ile iki partinin kurmayları arasında sürdüğü kaydedilirken, CHP kurmaylarının bir çok konuyu ivedilikle ele alınabileceği mesajını yolladığı belirtildi.

CHP'li kurmaylar, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmelerde dile getirilen ve iki parti arasında üzerinde mutabakata varılamayan 7 ana maddeden biri olan 4 yıllık koalisyon hükümeti modelinden geri adım atılabileceği sinyalini verdi.

2 yıllık bir hükümet modeli ile yeniden görüşülebileceğini iletti. Ancak AK Parti'de yapılan kısa bir değerlendirmenin hemen ardından bu mesaja sıcak bakılmadığı iletildi. (Yeni Şafak)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.