CHP'de Baykal'cılar 500 İmzaya Ulaştı

CHP'de Baykal'cılar 500 İmzaya Ulaştı

CHP'deki çatlak her geçen gün biraz daha büyüyor. Parti içindeki muhaliflerin olağanüstü kurultay için topladıkları imzaların 500'ü geçtiği iddia ediliyor.

CHP'de olağanüstü kurultay isteyen parti içi muhalifler, delegelerden imza toplamaya başladı. "Partiye zarar verenler disipline sevk edilecek." kararından etkilenmeyen muhaliflerin, şimdiden 500 imzayı buldukları belirtiliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise dün bir kez daha 'disiplin' uyarısı yaptı ve eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav'ın da bu kapsamda olduğuna işaret etti.

Geçen yıl yollarını ayıran Baykal ve Sav, genel seçimlerde 'başarısız' buldukları CHP'de yönetimi değiştirmek için harekete geçti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na şimdilik dokunmak istemeyen ikili, ilk etapta Parti Meclisi'ni (PM) değiştirmeyi hedefliyor. Kendilerine yakın isimlerle birlikte delegelerden imza toplayan Baykal-Sav ikilisinin, 'PM seçimi' gündemli olağanüstü kurultayı toplamakta zorlanmayacağı ileri sürülüyor. Baykal'a yakın bir isim, önceki gün imza toplamaya başladıklarını ve daha birinci gün içinde 500 imzayı bulduklarını söyledi. Aynı yöneticinin iddiasına göre İstanbul'da 70, Ankara'da 48, İzmir'de 30, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ise 20'şer imza bulundu. Doğu ve Güneydoğu'daki delegelerin çok büyük bir bölümünden imza alacaklarına inanan muhalifler, kısa süre içerisinde gerekli olan 650 civarında imzaya da ulaşılacağını belirtiyor. Muhaliflerin yeterli imzaya 15 gün içinde ulaşmaları gerekiyor. Muhalefet cephesinde bu gelişmeler yaşanırken CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın ardından dün de Ankara İl Başkanlığı Kılıçdaroğlu'nun destek kararını açıkladı. Parti genel merkezi önünde bir basın açıklaması yapan Ankara örgütü, kurultaya gerek olmadığını savundu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.