CHP'de bir garip gelişme

CHP'de bir garip gelişme

Baykal" ve partiden ihraç ettiği Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sürpriz şekilde Baykal'ın Angora Sitesi'ndeki evinde bir araya geldi

Eski Adalet bakanlarından Seyfi Oktay'ın da katıldığı görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmede Türkiye siyaseti ve CHP'nin durumu ele alındı. Sarıgül, eski liderine "Size her zaman saygım var." diyerek, gönlünü almaya çalıştı. 5 yıl sonra ilk kez bir araya gelen ikilinin buluşması CHP'de şok etkisi yaptı. Sürpriz görüşme parti kulislerinde "Kılıçdaroğlu'na karşı cephe oluşturuyorlar." şeklinde yorumlandı. İkilinin, Kılıçdaroğlu'nu devirmek için birlikte hareket edebileceği belirtiliyor. Baykal ve Sarıgül cephesi ise görüşmenin CHP'nin geleceğine yönelik olmadığını ileri sürüyor.

Hakkında çıkan kaset iddiaları sebebiyleCHPgenel başkanlığından istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP liderliğine seçilmesinin ardından parti kurmaktan vazgeçen Mustafa Sarıgül'ü pazartesi günü evinde ağırladığı ortaya çıktı. Yıllarca Baykal'la mücadele eden ve genel başkanlık için yarıştığı kurultayı kaybettikten sonra partiden ihraç edilen Sarıgül'ün onca ağır eleştirinin ardından Baykal ile bir araya gelmesi, CHP'de şok etkisi yaptı. Bir süre önce yakın kurmaylarına, "Hazır olun; 6 aya kadar olağanüstü kurultay var." diyen Baykal'ın Kılıçdaroğlu'nu devirmek için Sarıgül ile birlikte hareket edebileceği belirtiliyor. Baykal ve Sarıgül cephesi ise görüşmenin içeriğinin CHP'nin geleceğine yönelik olmadığını ileri sürüyor.

Baykal'a yakın kaynaklara göre, Seyfi Oktay pazartesi günü Baykal'ı arayarak kendisini ziyaret etmek istediğini belirtti. Oktay, kendisine "Tabii, memnuniyetle" diye karşılık veren Baykal'a "Ancak yanımdaMustafa Sarıgülde var, beraber gelmek istiyoruz." dedi. Baykal, bunun üzerine "Buyurun, gelin" demekle yetindi. Bunun üzerine Oktay ve Sarıgül birlikte Deniz Baykal'ın Angora'daki evine gitti. Görüşme bir saati aşkın süre devam etti. Üç ismin görüşmesinde ağırlıklı olarak Türkiye'nin yakın siyasi geçmişine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu ve bugünkü siyasi tablo ele alındı. Ancak CHP'nin geleceğine yönelik herhangi bir konuşma yapılmadı. Sarıgül, görüşmede Baykal'la önceki yıllarda yaşadığı atışmalara işaret ederek, "Ben hiçbir zaman size karşı olmadım. Size saygım da her zaman sonsuzdur." ifadesini kullandı. Görüşme iyi niyet dilekleriyle son buldu.

CHP yönetimine yakın kaynaklara göre ise yıllardır parti içinde en sert şekilde rekabet eden iki ismin bir araya gelmesinin arkasında çok önemli bazı projeler var. Baykal'ın normal şartlarda Sarıgül ile kendi evinde bir araya gelmesinin mümkün olmadığını savunan CHP'liler, görüşmenin Kılıçdaroğlu'nu devirmeye yönelik bir sürecin başlangıcı olabileceğini belirtiyor. Aynı kaynaklar, Baykal'ın kendisini tasfiye ettiğine inandığıÖnder Savile hesaplaşmak için yeniden CHP'nin başına geçmek istediğini, sürpriz görüşmenin de bu çerçevede hazırlanan projenin ilk adımı olabileceğini ileri sürüyor. 

Etiketler :