CHP'de çatlak!

CHP'de çatlak!

CHP Genel Başkanı "Kemal Kılıçdaroğlu" Parti Meclisi'nin seçimi için herkesin aday olabileceği çarşaf liste yerine kendisinin belirleyeceği blok listeyi tercih etti.

 
 
CHP'de işler yine karıştı. Kılıçdaroğlu ikna tularına çıktı. Beklenen görüşme Meclis'te gerçekleşti. Bir hafta sonra yapılacak kurultayda birlik ve beraberlik görüntüsü vermek için gerçekleşen görüşme Genel Başkan Kılıçdaroğlu açısından hüsranla sonuçlandı.




Kılıçdaroğlu'nun blok liste kararı veto yedi. Kılıçdaroğlu ilk olarak selefiDeniz Baykalile biraraya geldi. Blok liste Baykal'dan veto yedi. Baykal'ın çarşaf liste ısrarı açıklamalarına yansıdı. Çarşaf listenin hayata geçmesi için delegenin %10'unun önerge vermesi ve yine delegenin yarısından bir fazlasının çarşaf listeye evet demesi gerekiyor. Bu faktörü bilen Baykal'ın delegeye üstü kapalı mesaj yolladı.

Kılıçdaroğlu sadece eski genel başkanından değil yönetimden sildiği Önder Sav'dan da destek alamadı. Gelinen noktada Kurultaysalonun Baykal ve Sav'la elele girmek isteyen Kılıçdaroğlu'nun hesapları tutmadı. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamadı. Son hafta çok önemli. Cumartesi gününe kadar 5 gün boyunca cepheler arasında ikincil temaslar devam edecek. Delege pazalıkları yaşanacak.

Kılıçdoğlu, Baykal ve Sav kendi ekibini seçtirmeye çalışacak. Delege kurultayda çarşaf liste isterse Kılıçdaroğlu'nun blok listesi delinecek. Bu aşamada üç cepheden iki cephe uzlaşabilir.

En yüksek ihtimal Kılıçdaroğlu ve Baykal'ın Önder Sav'a karşı hareket etmesi. Sözün üzü yaşanacak pazarlık kim kimle anlaşacak bilinmez ama Cumartesi günü yapılacak CHP'nin olağanüstü kurultayı oldukça hareketli geçecek.


SAMANYOLU HABER TV

Etiketler :