CHP'de Gürsel Tekin şoku

CHP'de Gürsel Tekin şoku

CHP'de yeni MYK yönetimi belli oldu. İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin MYK'ya girmedi

CHP'de parti yönetimin oluşturan MYK'nın şekillenmesinde Önder Sav etkili olurken, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve kendisiyle birlikte anılan isimler ise parti yürütme kurulu dışında kaldı.

 

Kurultay sürecinde aktif bir rol izleyen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in yer almadığı CHP MYK şu isimlerden oluşuyor; Ali Koçer, Abdullah Özer, Önder Sav, Faik Öztrak, Umut Oran, İzzet Çetin, Tekin Bingöl, Haluk Koç, Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan Toker, Nevin Gaye Erbatur, Şahin Mengü, Berhan Şimşek, Hakkı Süha Okay, Abdülrezzak Erten, Mevlüt Coşkuner, Turgut Dibek, Mahmut Duyan, Gökhan Günaydın ve Hüseyin Karakoç...

 

Parti Meclisi toplantısında Önder Sav, genel sekreterlik görevine getirilirken, Faik Öztrak ise partinin gelen sayamın oldu. Kurultay sonrası Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk kez toplanan parti meclisinde MYK üyeleri belirlenirken, partinin en önemli iki görevi olan genel sekreterliğe Sav, genel saymanlığa ise Öztrak getirildi. Daha önce Baykal'a bayrak açan ve karşısında yer alan Haluk Koç ve Umut Oran'da MYK'da yer alan isimler oldu. Kurultay öncesi partiye giren ve adı Demokrat Parti Genel Başkanlığı için geçen Süheyl Batum'un MYK'da yer alması dikkat çekti. Anıtkabir özel defterini imzalayan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra İsmet İnönü'yü de kabri başında andı.

   

CHP Parti Meclisi toplantısında Genel Sekreter seçilen Önder Sav, CHP İstanbul İl Başkanı ve PM üyesi Gürsel Tekin’in MYK dışı kalması hakkında; ‘’PM seçimini yaptı. Bunu kişilere indirgememek lazım.’’ dedi.

Genel Merkez binasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında iki saat süren PM toplantısı sona erdi. Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmazken Genel Sekreterliğe gelen Önder Sav, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gürsel Tekin’in lisde dışı kalması hakkında Sav, ‘’PM seçimini yaptı. Bunu kişilere indirgememek lazım.’’ açıklamasını yaptı. Parti Meclisi’ne giren ve üyelikleri konusunda hukuki sorunlar bulunduğu öne sürülen Nihat Matkap, Enver Aysever ve Sencer Ayata’nın durumları hakkında ise Sav, ‘’İki günlük itiraz süresinde her hangi bir itiraz olmadığı için bir sorun taşımıyorlar’’ dedi.

Gazetecilerin ‘’Uzun bir süredir genel sekretersiniz yorulmadınız mı’’ sorusuna Sav, ‘’Biz Atatürk’ün öğüdüne inanan insanlarız. Dinlenmemek üzere yola koyulanlar yorulmaz, bizde bunlardanız.’’ diye konuştu. 

 

20 kişilik MYK listesine giremeyen Tekin ise, gazetecilerin sorusu üzerine; ‘’Benim isteye giremememi genel başkana sorun. Genel Başkan böyle takdir etmiş. Bize de buna uymak düşer.’’ şeklinde konuştu. Tekin, parti meclisinden istifa edip etmeyeceği sorusuna ise, şu anda gündeminde böyle bir konunun bulunmadığını söyledi.

 

Daha önce Deniz Baykal’a bayrak açan ve bugünkü toplantıda MYK’ya seçilen Umut Oran ise, ‘’Başarılı olmak zorundayız. Yeni ve zorlu bir süreç. Genel Başkanımızla beraber başarılı olacağımızı umuyorum.’’ diye konuştu.

Oran, Gürsel Tekin’in liste dışı kalması konusunda; ‘’Genel Başkan birlikte çalışacağı arkadaşları seçti. Gerekli oylamalar yapıldı. PM’nin taktiri olarak değerlendirilmeli’’ dedi.

Etiketler :