CHP'de neler oluyor?

CHP'de neler oluyor?

Büyük Kurultay süreci başlayan CHP'de gerilim büyüyor. İl Başkanlarına ulaşan Kılıçdaroğlu'nun "destek açıklaması istiyorum" talimatına Başkanların bir kısmının olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

Büyük Kurultay süreci başlayan CHP'de gerilim büyüyor. İl Başkanlarına ulaşan Kılıçdaroğlu'nun "destek açıklaması istiyorum" talimatına Başkanların bir kısmının olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. İl Başkanlarının yaptığı gizli toplantılarda da çatlaklar meydana geldi. Toplantılara Ege ve Karadeniz illerinden katılımın az olduğu öğrenilirken, Kılıçdaroğlu ve ekibi muhalif başkanları parti meclis üyeliği önererek ikna etmeye çalıştığı iddia edildi.

İl Başkanları adına Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması görevi ise Kayseri ve Kütahya il başkanlarına verildi. İki il başkanının bugün açıklama yapması beklenirken, bazı illerden söz konusu hamleye karşı hamle gelmesi bekleniyor.

KİM KİMİN YANINDA?

Grup Başkanvekilliğinden istifa ederek Genel Başkan adayı olduğunu yaptığı basın açıklamasıyla duyuran CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise vekillerle görüşmelerini sürdürüyor. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Kayseri Milletvekili M. Şevki Kulkuloğlu ve CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ise İnce için yoğun kulis faaliyeti yürütüyor.

Kılıçdaroğlu için çalışmalar yürüten ekibin başında ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık geliyor.

BAYKAL VE SAV TOPA GİRMEDİ!

Kurultay sürecinde merak edilen bir konu ise Deniz Baykal ve Önder Sav'ın nasıl bir duruş sergileyeceği? Kulislerde Muharrem İnce'nin Deniz Baykal ve Önder Sav'dan destek aldıktan sonra adaylığını açıkladığı konuşuluyor. Önder Sav ve Baykal'ın ev toplantılarında Kılıçdaroğlu karşıtlarıyla bir araya geldikleri, ancak İnce konusunda net bir karar almayı başaramadıkları belirtiliyor.

GÜRSEL TEKİN KENDİ DERDİNE DÜŞTÜ

Gürsel Tekin tüm bu tartışmaların dışında kalarak ipleri eline alma planı yapıyor. CHP'de gündemde olan güçlü genel sekreterlik yapısına geri dönme modeline kendisini adapte etmek için ziyaretler gerçekleştiriyor.

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.