CHP'den Başbakana Ağır Hakaret

CHP'den Başbakana Ağır Hakaret

CHP İzmir İl Genel Meclis Üyesi Tarık Uslu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 'küstah' demesi meclisi karıştırdı.

CHP lideri Deniz Baykal'ın, Churchill'in Hitler'e verdiği mücadeleyi örnek göstererek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderme yapması ve Erdoğan'ın bunun üzerine 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü, Hitler'e benzetmesiyle başlayan tartışmalara İzmir İl Genel Meclisi de katıldı.

CHP'li meclis
üyeleri yakalarına taktıkları İnönü resimleriyle meclise girerken 21. dönem 1 birleşim toplantısında İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, gündem dışı konuşma yapmak istedi. Bu durumun usule aykırı olduğunu belirten AK Parti Meclis Üyesi Mahmut Öztaş, başkanın siyasi tavır takındığını iddia etti. Bir anda gerilen mecliste sesler yükselirken Başkan Değirmenci kendisini bağlayıcı herhangi bir hüküm bulunmadığını belirterek konuşmasını sürdürdü.

AK Parti Meclis
Üyesi Ali Fuat Yakın, "Sizin bu yakanızdaki nedir" sorusuna Değirmenci, "Birazdan açıklayacağım" diyerek cevap verdi. Bu arada CHP'li Meclis Üyesi Naili Tanülkü "Oturun yerinize, küstahlık yapmayın. Ağzınızı kırarım sizin. Terbiyesiz." diye bağırdı. Bunun üzerine AK Parti Meclis üyesi Rasim Karaman, ayağa kalkarak cevap vermeye başladı. Birbirlerinin üzerine yürüyen ikiliyi partililer ayırırken Karaman'ın, "Sen kimsin, küstah" diye bağırdığı duyuldu. Başkan Değirmenci ise meclise 5 dakika ara verdi. Daha sonra Başkan Serdar Değirmenci, isteyene söz hakkı vereceğini belirterek konuşmasını tamamladı.

Konuşma bitiminde AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu söz alarak partisine yönelik sataşma olduğunu belirtti. CHP liderinin önce Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret ettiğini, bu durumun ise gözardı edildiğini belirten Kalyoncu, konunun saptırıldığını, paraların üzerinden Atatürk resimlerinin silindiğini, Nutuk kitabının kaldırıldığını, resmi dairelerden Atatürk resimlerinin
indirildiğini ve bu durumu polemik konusu yapmadıklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan Meclis
Üyesi Tarık Uslu, Başbakan Erdoğan'a yönelik, "Sen Nasıl bir adamsın ki, onun çizdiği sınırlar içinde yaşayacaksın, bir de üstüne ona laf edeceksin, bu küstahlıktır." dedi. Bunun üzerine AK Partili meclis üyeleri meclis masalarına vurarken bir kısmı ayağa kalkıp protesto etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, meclis başkanı Serdar Değirmenci'nin yanına giderek, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na küstah diyor, buna nasıl müdahale etmezsiniz" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Değirmenci, meclis
üyelerinin sakin olmasını isterken Tarık Uslu'nun konuşmasına devam etmesini istedi. AK Partili meclis üyeleri, tekrar tepki göstermesi üzerine beş dakikalık bir ara daha verildi.

Bu arada Değirmenci, Uslu ile görüşerek, özür dilemesi yönünde ikna etti. Daha sonra Değirmenci, meclis kürsüsünden kimsenin hakaret edemeyeceğini belirterek, Uslu'nun tekrar kürsüye gelmesini ve konuşmasını tamamlamasını istedi. Tekrar Kürsü'ye çıkan Uslu, "Sayın Başbakan'ımızın söylediklerini ben yanlış anlamışım. Az önce içeride arkadaşlar bana anlattılar. Sayın Başbakan'ın söyledikleri küstahlık değilmiş, özür dilerim." dedi. Bunun üzerine AK Partili meclis
üyeleri, "Başbakan'ın söylediği küstahlık değilmiş diye özür diliyor." yorumunu yaptı. Tekrar sözlerine devam eden Uslu, "Ben yanlış anlamışım, özür dilerim" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Bu arada meclisteki çalışmaları yakından görmek için misafir olarak meclis
salonuna gelen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Cihan Çalık, gördüklerinden hiç de memnun olmadığını ifade etti. Büyüklerin kendisine kötü örnek olduğunu belirten Çalık, "Bence daha barışcıl bir politika izlenmeli. Tarafsızlığımı korumak istiyorum, ama benim için pek fazla iyi örnek olduğu söylenemez." ifadesini kullandı.

Etiketler :