CHP'den çifte standart

CHP'den çifte standart

TEKEL işçilerine sahip çıkan CHP, Karşıyaka Belediyesi tarafından çıkarılan işçilerle muhatap dahi olmuyor.

Karşıyaka Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilerin protestoları sürüyor. İşçiler, CHP Genel Merkezi'nde dertlerini anlatacak muhatap bulamıyor.

İşçiler, MYK toplantısından çıkan Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'a dertlerini anlatmaya çalıştı. Ancak Topuz, işçilerin sorularını geçiştirerek, muhatabın İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

Dün sabah saatlerinde otobüslerle Ankara'ya gelen Karşıyaka Belediyesi tarafından işten çıkarılan Kent AŞ işçileri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önünde eylemlerini sürdürüyor. CHP Genel Merkezi önünde pankart açan yaklaşık 90 işçi, partinin MYK toplantısı sürerken sık sık ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve CHP aleyhinde slogan atarak işten çıkarılmalarını protesto etti. Eylemde kadınlar ve çocuklar da ailelerine destek vermek amacıyla slogan attı. Eylem sırasında polis parti genel merkezi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

CHP Genel Merkezi önünde MYK toplantısının bitmesini bekleyen işçiler, MYK toplantısından çıkan Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'a dertlerini anlatmaya çalıştı. Ancak Topuz, işçilerin sorunlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çözmeleri gerektiğini, muhatabın İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

Topuz, işçilere ayrıca kendileri ile bireysel olarak görüşmelerinin mümkün olmadığını ancak sendika ile görüşebileceklerini ifade etti. Bir işçinin 'size ulaşamıyoruz' sözüne Topuz, "Bizim telefonlarımız internette var oradan bakabilirsiniz" diyerek cevap verdi.

Ardından Topuz, aracına binerek Genel Merkez'den ayrıldı.

İşçiler dertlerini anlatmak için kapıda milletvekili bekledi ama MYK sonrası milletvekillerinin çoğu Genel Merkez'den ayrılmadı.

Akşam saatlerine doğru havanın soğumasıyla birlikte işçiler ateş yakarak ısınmaya başladı.

Eyleme katılan işçilerin geceyi bir misafirhanede geçireceği öğrenildi.
Baykal, bugünkü CHP MYK toplantısında Kent A.Ş. işçilerine ilişkin şunları söyledi:

"Bu işçilerin muhatabı biz değiliz. CHP bunları işten çıkarmış değil. İzmir'deki Karşıyaka Belediyemizin bir taşeron firmasında çalışırken belediye ikiye bölündüğü için taşeron firma bu işçileri çıkarmıştır. Kıdem tazminatlarını, ihbar tazminatlarını ödemiştir. Bizim o belediyelere resmen talimat vermeye, bu işçileri mutlaka alacaksınız demeye yetkimiz de yok, imkanımız da yok. Bu işçileri istihdam edecek bir olanağımız da yok. Bu arkadaşlar buraya daha önce de geldiler, öyle anlaşılıyor ki, 'CHP Tekel işçilerine destek veriyor, biz gidelim. Gördünüz mü onlar gerçek işçi dostu değil, bizi almıyorlar, kapının önüne koyuyorlar' demeye çalışıyorlar. Ama bunun muhatabı biz değiliz. Bizim o arkadaşları işe alma imkanımız da yok, iş bulma imkanımız da yok."

Etiketler :