CHP'den Hacca Giden Tek Milletvekili!

CHP'den Hacca Giden Tek Milletvekili!

Bu yıl CHP’den hacca giden tek milletvekili olan Ensar Öğüt açıklamalarda bulundu..

Her yıl olduğu gibi bu yıl da onlarca milletvekili hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gitti.

BU YIL HACCA GİDEN TEK CHP'Lİ VEKİL

Bu yıl CHP’den sadece Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt kutsal topraklara giden isim oldu. Öğüt’e eşi Kıymet Öğüt ile kız kardeşi Aysel Karabağ da eşlik etti. Bayramın ilk gününü Mekke’de karşılayan ve bayram namazını kutsal topraklarda kılan Öğüt, Habertürk’ün sorularını yanıtladı ve izlenimlerini aktardı.

Ne zaman karar aldınız hacca gitmek için?

Müslüman olan herkesin ömründe bir kez hac vazifesini yerine getirmesi gerekiyor. Eşimle uzun yıllardır planlıyorduk. Ancak bu yıl bize nasip oldu.

KILIÇDAROĞLU'NUN KATKISIYLA BURDAYIM

Gelmeden önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettim, hac farzını yerine getirmek istediğimi söyledim. Çok sevindi. “Ben de daha önce umreye gitmiştim, mutlaka gitmelisin” sözleriyle beni teşvik etti. Ben şu anda burada bulunuyorsam genel başkanımızın bu teşvikinin büyük katkısı var.

KILIÇDAROĞLU'NA DUA ETTİM

Kutsal mekânlarda bulunmak nasıl bir duygu?

Tarif etmesi imkânsız. Çünkü her Müslaman’ın gönlünde buraya gelip, ibadet edip, kendi görevini yerine getirmek yatıyor. Eşim ve kız kardeşimle geldim. Önce Medine’de 4 gün kaldık. Sevgili Peygamber’imizin kabrinde namaz kıldık. Orada çok farklı duygular yaşadım. Buradaki bütün kutsal mekânlarda partimizin iktidar, Sayın Kılıçdaroğlu’nun da “Başbakan” olması için dua ettim.

Duygulandınız mı?

Burada insanın duygulanmaması elde değil. Bütün dünya kopmuş gelmiş. Ben de ailemle, tavafımızı yapıyoruz, ibadetimizi yerine getiriyoruz, namazımızı kılıyoruz. Çok güzel bir duygu. Bu duyguyu Allah herkese nasip etsin. Allah’ın evine (Kâbe) gelip dua etmesi insanı çok rahatlatıyor. Ruhen rahatlık da insana mutluluk veriyor.

AK PARTİLİLER BENİ EL ÜSTÜNDE TUTUYOR

CHP’den orada sadece sizin bulunmanız nasıl bir etki uyandırdı?

Burada CHP’li milletvekili olarak sadece ben bulunuyorum ama AK Parti’den birçok milletvekili, eski bakanlar, bürokratlar var. CHP’den sadece ben olunca AK Partili milletvekilleri beni adeta el üstünde tutuyorlar. Üzerime titriyorlar. Büyük bir hürmet gösteriyorlar. “Ensar Bey, aman size bir şey olmasın, sen bizim için çok önemlisin, sana iyi bakalım”diyorlar. Bu da beni mutlu etti tabi ki.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.