CHP'li 2 vekil disiplin kuruluna sevk edildi

CHP'li 2 vekil disiplin kuruluna sevk edildi

CHP'de Birgül Ayman Güler ve Hüseyin Aygün kınanma istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkedildi.

CHP Parti Meclisi, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un ardından  2 vekili daha disiplin kuruluna sevk etti.

CHP'li Birgül Ayman Güler ile Hüseyin Aygün'ü "kınama" talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildi.

HÜSEYİN AYGÜN'E CHP BİLE TAHAMMÜL EDEMEDİ

Disiplin Kurulu'na sevk edilen isimlerden özellikle Hüseyin Aygün dikkat çekti. Aygün, Ramazan ayında oruç tutanları tahrik etmek için rakı içerken fotoğraflarını çekip sosyal medyadan paylaşmıştı. Aygün'ün özellikle Twitter'daki mesajları hemen her kesimden tepki görmüştü.

KARARI TWITTER'DAN YORUMLADI

Diğer yandan Hüseyin Aygün, kendisi hakkında verilen disipline sevk kararını sosyal medya hesabından yorumladı. Aygün, "Aşağıda yazdıklarım yüzünden beni partiden atacaklarmış" başlığıyla yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

"CHP KENDİ BELEDİYELERİNDEKİ BU TABLOYLA NEREYE GİDECEK"

"CHP’li Sarıyer Belediyesi, 600 dönümlük orman arazisini hukuka ve çevre hakkına aykırı olmasına rağmen bir inşaat şirketine vermiş, şirket ’Zekeriyaköy Villaları’nı bu alana kuracakmış. Dün Sarıyer Belediye Meclisi toplantısı yapılmış, Sarıyer Kent Dayanışması üyesi çevreciler toplantıya katılıp söz almak istemiş, söz bile vermemişler. Önce bir belediyede işçilere yapılan taşlı-sopalı ’müdahale’, başka bir belediyede yüzlerce ağaç kesimi, başka bir belediyede ise günlerdir gazetelere yansıyan İnönü-Emir Sarıgül kavgası var. CHP, kendi belediyelerindeki bu tabloyla nereye gidecek?

"GÜNAYDIN"

Hal böyleyken Kılıçdaroğlu’nun deyimiyle ’iktidar olacağımıza inanmak’ nasıl mümkün olacak? Eee, sen İstanbul Belediye Başkanlıklarını bir kişinin aile şirketi olarak dağıtırsan olacağı budur. Halka ve emeğe değil sermayeye yüzünü dönersen sonuç budur. Siyasette ’Beykoz Konakları’nda karar alırsan, Sarıyer’de ’Zekeriyaköy Vilları’na işte böyle mahkum olursun. Günaydın"

İŞTE O TWEETLER

'CHP, CEMAATLE İŞBİRLİĞİ YAPTI' DEMİŞTİ

CHP'li vekil Birgül Ayman Güler ise, 30  Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Cemaat ile işbirliği yaptığı belirterek, "Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi’yle yürüdüğünü hepimiz gördük" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.