CHP'li Altay Saçmaladı!

CHP'li Altay Saçmaladı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, karikatür tartışmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Hazreti Peygamber, hepimizin peygamberidir. Hazreti Peygamber'e yönelik bir saygısızlığa, İslam her ne kadar bize hoşgörü emretse de hoşgörüyle bakamayız. Ama tepkilerimizi medeni yollardan, makul yollardan ifade etmenin imkanları vardır" dedi.

Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıların polis tarafından tezgahlandığını iddia etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, buna yönelik yaptığı açıklamanın kışkırtıcılık içerdiğini savunan Altay, "Hükümetlerin görevi, gerilimi körüklemek değil onu düşürmektir. Başbakan'ı, aklını başına almaya çağırıyorum. Kimse Cenab-ı Allah'ın tahsildarı değildir. Hazreti Peygamber, hepimizin peygamberidir. Hiç birimiz şüphesiz ona yönelik bir saygısızlığı kabul edemeyiz. Hazreti Peygamber'e yönelik bir saygısızlığa, İslam her ne kadar bize hoşgörü emretse de hoşgörüyle bakamayız. Ama tepkilerimizi medeni yollardan, makul yollardan ifade etmenin imkanları vardır. Medeni, makul, hoşgörü içinde tepkiler ortaya konulabilir ama her ne sebeple olursa olsun teröre başvurulması, silaha başvurulması dinimizce de kabul edilen bir durum değildir" diye konuştu.

Altay, Davutoğlu'nun açıklamalarının, yayın organlarına yönelik saldırma talimatı verilmesi ile eşdeğer olduğunu, bundan sonra basın organlarına yapılacak her türlü saldırının sorumlusunun artık Davutoğlu olacağını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.