CHP'li başkan sonunda itiraf etti

CHP'li başkan sonunda itiraf etti

"Ben artık eski Hamdi değilim, kavgacı halimi bıraktım" diyen CHP'li başkan Hamdi Sedefçi, hükümeti karşısına alarak hizmet etme şansının bulunmadığını söyledi.

"Ben artık eski Hamdi değilim, kavgacı halimi bıraktım" diyen CHP'li başkan Hamdi Sedefçi, hükümeti karşısına alarak hizmet etme şansının bulunmadığını söyledi. Sedefçi, TT Arena'nın açılışında Başbakan'a yapılan protestonun doğru olmadığını belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "İtiraf ediyorum. Ben artık eski Hamdi değilim. Kavgacı halimi bıraktım." dedi. Kimse ile kavga etmek istemediğini anlatan Sedefçi, hükümeti karşısına alarak hizmet etme şansının bulunmadığını söyledi.

Bugün Ankara'ya gideceğini belirten Sedefçi, "CHP'li belediye başkanıyım. Asla ve asla CHP'liliğimden taviz vermeden onu kenara bırakarak hizmet yapmak istiyorum. Hizmet yapmanın karşılığı oydur. Edirne'ye hizmet ederseniz oy oranınız artır. Onu diyorum bakanlara." diye konuştu.

Parti kimliğine dokundurtmadan hükümetle kol kola girmeyi istediğini ve bunu önemsediğini ifade eden Sedefçi, Edirne için onlardan katkı almaya çalıştığını kaydetti. Sedefçi, "Edirne'nin önünü açmaya çalışıyorum. Ve asla bir siyaset yapmadan Edirne'ye hizmetlerin artması konusunda çaba gösteriyorum. Bunu da hükümet mensuplarına hizmet verirseniz oyunuz artar. Halk hizmete oy verir. İnsanlara yakın olursanız, onlara hizmet yaparsanız. Niye oy almayasınız. Siyaset yapmayacağım. 6 ay sonra kampanyalar var. Göreceksiniz çalışmalara giderim, ama asla ve asla hiçbir siyasi partiyi kötüleyerek, saldırarak politika yapmayı düşünmüyorum. Ben Edirne halkının belediye başkanıyım. Edirneli olsun veya olmasın burada yaşayan tüm insanların, siyasi partisi ne olursa olsun oy veren vermeyen herkesin belediye başkanıyım. Ben bunu yaşıyorum. Sayın Başbakan'la kol kola gireceğim. Bakanlarla kol kola gireceğim. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile kol kola gireceğim. Benim barışık olmam lazım." açıklamasını yaptı.

Sedefçi: TT Arena Stadı'nın açılışında Başbakan'ın ıslıklanması doğru değil

Edirne'nin CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında Başbakan'a yapılanları doğru bulmadığını söyledi.

Belediye Meclis Salonu'nda gazetecilerle bir araya gelen Sedefçi, Galatasaraylı bir belediye başkanı olarak "TT Arena Stadı'nın açılışında Başbakan'a yapılanları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Sedefçi, böyle tesis yapan ve emek veren bir insanın alkış beklediğini söyledi.

Başbakan'ın alkışlanması gereken bir durumda ıslıklanmasının doğru olmadığını ifade eden Sedefçi, "Böyle tesis yapan ve emek veren insan alkış bekler. Olumsuz tepki beklemez. Ben üzüldüm bir Galatasaraylı olarak. Aynı zamanda bir siyasetçiyim. Bir belediye başkanı olarak gittiğim bir açılışta ıslıklanırsam üzülürüm. Ben tesisi yaparken emek verdim, benim hakkım bu muydu diye üzülürüm. Ben de üzüldüm. Başbakan'a yapılmaması gereken bir olaydı. Hoş bir şey değildi." dedi.

Açılışlarda edindiği tecrübeyi anlatan Sedefçi, "Şunu da ifade etmek istiyorum. Böyle açılışlarda fazla konuşmak gerekmez. En büyük sıkıntı budur. Ben tanık oldum. Bildiğim için söylüyorum. Sayın Özal, Cumhurbaşkanı iken tribünlerin yarısını o yaptırmıştı İbrahim Ay döneminde. İlk senesinde geldi bir iki dakika konuşma yaptı. Alkışlandı. İkinci yılında aynı şekilde alkışlandı. Rahmetli son yıl geldiğinde ise konuşmasını uzattı ve yuhalandı. Süleyman Demirel ile birlikte tam 8 yıl Kırkpınar'da beraberdik. Demirel ilk yıllarda birkaç kez konuşma yaptı. Konuşmasını kısa kesmesi için uyardım. Burası güreş yapılan yer, halk tepki gösteriyor. Son yıllarında hiç konuşma yapmadı. Şapkasını sallayarak halkı selamladı. Ve yerine oturdu. Yani böyle yerlerde fazla konuşmak da gerekmez. Orada Adnan Polat ve TOKİ Başkanı'nın uzun konuşmaları halkı sıkmış olabilir. Ama sonuçta ne olursa olsun alkışlamak gereken bir durumda ıslıklanması bence doğru değil." açıklamasını yaptı. CİHAN

Etiketler :