CHP'li başkandan türban pozu

CHP'li başkandan türban pozu

Türbanla ilgili tartışmaların arttığı bir dönemde CHP Kadın Kolları Başkanı Batman'da türbanlı partilerle poz verdi.

Doğu ve Güneydoğu'daki çalışmalar kapsamında Batman'a gelen CHP Kadın Kolları Başkanı Asuman Çakmakçı'yı çoğunluğunu başörtülülerin oluşturduğu kadınlar karşıladı. Başörtülü kadınlarla fotoğraf çektiren Çakmakçı, "Kim nasıl giyinirse giyinsin, bizim kimsiyle sorunumuz yok. Bunlar bizim gerçeğimiz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da kadın örgütlenme çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Çakmakçı, başörtülü kadınlarla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Çakmakçı, Doğu ve Güneydoğu'da kadın örgütlenme çalışmalarına ağırlık vermek için yeni bir yol haritası hazırladıklarını ifade ederek, “Ağrı, Bayburt ve Bitlis'te kadın kollarımız yoktu. Bu 3 ilde de yakın bir sürede örgütlenme çalışmalarımızı tamamlayacağız. Ardında da ilçelere yöneleceğiz. İyi bir seçim sonucu elde etmek için kadın hareketinde ciddi bir yapılanmaya gideceğiz. Doğu’da kadının güçlü olmasını istiyoruz. Kadın haklarının takipçisi olacağız. Kadın ve erkek eşitliğine her alanda dikkat edeceğiz. Bölgede kadın şiddetine karşı çıkacağız” dedi.

DOĞU’DA MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZ KADIN OLACAK

Kadın kotasına dikkat çeken partilerin başında CHP’nin geldiğini söyleyen CHP Kadın Kolları Başkanı Çakmakçı şöyle konuştu:

“Doğu ve Güneydoğu’da feodaliteden kaynaklı sorunlardan olsa gerek, kadın geçmişte çok ezilmiş. Bu nedenle kadın hareketini bu bölgede artık güçlü kılmak istiyoruz. STK ve oda temsilcileriyle sıkı işbirliği içinde olacağız. Partimiz de kadın kotamız var. Önümüzdeki seçimde bölgede kadın Milletvekili adaylarımız da olacak. Bölgedeki kadınları siyasette de cesaretli olmalarını isteyeceğiz. Başörtülü kadınlar bizim insanımız. Nasıl giyiniyorlarsa giyinsinler. Onları dışlamamız söz konusu değil. Asla onları problem olarak görmüyoruz. Onlar da bizim bir parçamız, gerçeğimiz. Onları ayrı görmüyoruz. Farklı gözetmiyoruz. Başörtülü üyelerimizi de çalışmalarımızda yanımızda gördüğümüzde mutlu oluyoruz.”


 

Etiketler :