CHP'li başkanın yemek faturası iddiasına cevap geldi

CHP'li başkanın yemek faturası iddiasına cevap geldi

Yalova'da belediyeyi 6 oy farkla Ak Parti'den alan CHP'li Vefa Salman'ın yemek faturası iddiasına Ak Partili eski başkandan cevap geldi: "O yemekler fakirlere ve öğrencilere dağıtıldı"

CHP'li Vefa Salman, Yalova'da seçimi 6 oy farkla kazandı. Makamına oturur oturmaz da ilk işi belediyede harcamaları denetlemek oldu. Salman yaptığı araştırmalar sonucunda Ak Partili eski başkanın belediye adına 74 bin 700 porsiyon yemek dağıttını söyledi. Salman'a göre yemek giderleri, 100 kişi ile 7 bin 920 kişi arasında değişen gruplar halinde fatura edildi. Buna göre belediye, 9 kez 4 bin kişiyi geçen sayıda ağırlamalar yaptı. 60 bin 730 lira ile 213 bin 958 lira arasında değişen ve 74 bin 700 porsiyona ulaşan yemek faturalarının toplamı 972 bin 78 lirayı buldu. Yemeklerin kimlere dağıtıldığını araştırma gereği duymayan CHP'li Başkan söz konusu faturayı ödemeyeceğini söyleyip İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedi.

250 FAKİR AİLEYE HER GÜN 3 ÖĞÜN YEMEK

Vefa Salman'ın bu açıklamalarına yanıt veren Yalova Eski Belediye Başkanı ve Ak Parti'nin Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal da, “Belediyeler yemek verir. Bizim verdiğimiz yemeklerde üç çeşit yemek vardır. Bir tanesi uzun yıllardır her gün üç öğün 250 aileye yemek veririz. Uzun bir süreden beri Yalova Üniversitesi'nde okuyan 250 öğrenciye de aynı şekilde sıcak yemek veririz. Bir de ayrıca Yalova Belediyesi'nin çalışmalarını paylaştığı sivil toplum örgütlerine verilen yemekler var. Bir kere bunların hepsi bizim seçim kampanyasını başlattığımız 15 Şubat tarihinden evvel verilen yemeklerdir. Şurada bir de çelişki var. Yalova Üniversitesi'ne verdiğimiz 250'ye yakın öğrenci Yalova'da değişik yurtlarda kalan öğrencilerdir.

"ÖĞRENCİLERİN ÇOĞU HİZMET GRUBUNA MENSUP"

Bunların önemli bir kısmı da 'hizmet' dediğimiz gruba mensup öğrencilerdir. Bunların çoğunu da bir tevafuktur ki biz seçim günü CHP rozetleriyle sandığın abluka altına alındığına şahit olduk. Bu bundan ibarettir. Belediyenin yaptığı her türlü harcama yasal çerçeve içerisinde yapılır. Stratejik Planımızda bizim belli bir oranda yemek ve ikramlarla ilgili bütçemiz vardır ve bunlar her yıl yapılan bütçede oylanır ve belediye meclisinden de oy birliğiyle geçer bunlar. Belediye meclisinde CHP'li üyeler de bunu bilmektedir. Bu bütçedeki var olan bu harcamalar tabi ki ihaleye göre yapılır. İhalesiz bir şey yapılması mümkün değildir. Bu sadece şimdi bir ay, üç ay evvel yapılan değil yıllardır aylardır aynı prosedür içerisinde yapılır. İhaleleri hangi firma alırsa bu hizmeti verir. Bunun faturası tabii ki olacaktır. Faturasız olur mu? Mühim olan bu faturalarla yenilen yemeklerin ihalede yapıldığı gibi fakire, öğrenciye ve belediyenin hizmetlerinin paylaşıldığı istişare toplantılarda verilebilir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.