CHP'li Dadak'ın yeni skandal sözleri

CHP'li Dadak'ın yeni skandal sözleri

RTÜK üyesi Mehmet Dadak'ın Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan ile yaptığı konuşmalarda RTÜK üyelerine küfrettiğini ortaya çıkan, Dadak'ın yeni skandal sözlerini yayınladı.

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin delil klasörlerinde, Mehmet Dadak'ın, Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu dönemde bölgesel yayın yapan Kanaltürk Televizyonu'nun ulusal yayın yapması için Tuncay Özkan'ın avukatı ve Kanaltürk Televizyonu Genel Müdürü'ne bilgi verdiği, ardından bir medya kuruluşu sahibi olmasına rağmen Tuncay Özkan'ı aradığı ve “Ben üyeleri sıkıştırdım. Müracaatını yap” dediği yer alıyor

Gazetemiz, Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Ahmet Tuncay Özkan'la yaptığı telefon konuşmasında, birlikte görev yaptığı üye arkadaşlarına ‘itler, köpekler, şerefsiz' şeklinde hakaretler eden Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Mehmet Dadak'ın yeni skandal sözlerini yayınlıyor.

RTÜK ÜYESİ, KANALTÜRK'ÜN İŞLERİNİ TAKİP ETMİŞ

CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Mehmet Dadak'ın, Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu dönemde ETÖ'nün sözcülüğünü yaptığı iddia edilen Kanaltürk Televizyonu'nun resmen işlerini takip ettiği ortaya çıktı. Mehmet Dadak, 21 Şubat 2008 tarihinde Tuncay Özkan ile görüşmüş ve bölgesel yayın yapan Kanaltürk Televizyonu'nun ulusal yayın yapması için ne yapması gerektiğini söylemiş.

“MÜRACAATLARI YAPAR, NERESİNDEN YAPACAĞINI YETİŞTİREBİLİRSEN”

Mehmet Dadak, Tuncay Özkan'ın avukatı Handan Hanım ve Kanaltürk Televizyonu Genel Müdürü Kerimcan Kamal'ı aramış ve Kanaltürk Televizyonu'nun ulusal yayın hakkı alması için bilgi vermiş. Mehmet Dadak, ardından bir medya kuruluşu sahibi olmasına rağmen Tuncay Özkan'ı aramış ve Tuncay Özkan'a, “Hemen müracaatları yapar. Türkiye'nin neresinden ne yapacağına dair yarın da yetiştirebilirsen. Yetişemezsen pazartesi ver. Ben çünkü epeyce sıkıştırdım (RTÜK üyelerini kastediyor) bugün” demiş. Mehmet Dadak, Tuncay Özkan'ın, “İyi ki varsınız” sözlerine, “Borcumuz görevimiz rica ederim” demiş.

AİLECEK TUNCAY ÖZKAN'A DESTEK OLMUŞ

Bu arada; Mehmet Dadak'ın eşinin Tuncay Özkan'ın toplantılarına katıldığı öğrenildi. Tuncay Özkan, Mehmet Dadak'ın eşinin kendisine selamlarını iletmesi üzerine, “İyi ki varsınız hakkınızı helal edin bize abi” demiş. Mehmet Dadak da, Tuncay Özkan'a, “O buradaki toplantılara katılıyor sizin” demiş. Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin delil klasörlerinde yer alan belgede, Mehmet Dadak ve Tuncay Özkan'ın telefon görüşmeleri yer alıyor.

İŞTE O KONUŞMA

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede, RTÜK üyesi Mehmet Dadak'ın, 21 Şubat 2008 tarihinde Ahmet Tuncay Özkan ile yaptığı görüşme şöyle yer alıyor:

Mehmet Dadak: Sevgili Tuncayım iyi akşamlar

Ahmet Tuncay Özkan: Abicim iyi akşamlar ağzınıza sağlık aklınıza sağlık iyi ki varsınız


Ahmet Tuncay Özkan: Şimdi çıktım yayından sizi arıyorum siz iyi ki varsınız

Mehmet Dadak: Ay sağolun

Ahmet Tuncay Özkan: Şimdi Handan'a söyledim. Handan'a (Tuncay Özkan'ın avukatı) söyledim abi

Mehmet Dadak: Sizi bulamayınca Handan'a (Tuncay Özkan'ın avukatı) anlattım

Ahmet Tuncay Özkan: He

Mehmet Dadak: Kerimcan'a (Kanaltürk Televizyonu Genel Müdürü Kerimcan Kamal) anlattım

Ahmet Tuncay Özkan: Sağolun abicim onlar söylediler

Mehmet Dadak: anlattım hemen müracaatları yapar. Türkiye'nin neresinden ne yapacağına dair yarın da yetiştirebilirsen. Yetişemezsen pazartesi ver. Ben çünkü epeyce sıkıştırdım (RTÜK üyelerini kastediyor) bugün


Ahmet Tuncay Özkan: Hanımefendiye de çok saygılar iyi akşamlar

Mehmet Dadak: Rica ederim onun da çok selamları var

Ahmet Tuncay Özkan: İyi ki varsınız hakkınızı helal edin bize abi

Mehmet Dadak: O buradaki toplantılara katılıyor sizin

Ahmet Tuncay Özkan: Sağolsun

Mehmet Dadak: Sizler de iyi ki varsınız. Hep birlikte varız.

Ahmet Tuncay Özkan: Sağolun öyle abim çok teşekkür ediyorum

Mehmet Dadak: Borcumuz görevimiz rica ederim.

Ahmet Tuncay Özkan: Sağolun abicim çok teşekkür ederim sağolun abicim

DADAK, ÖZKAN'A YARDIMCI OLDUĞUNU DOĞRULADI

Gazetemize konuşan Mehmet Dadak, Tuncay Özkan'ın avukatı, Kerimcan Kamal ve Tuncay Özkan'a bilgi verdiğini doğruladı. Dadak, Kanaltürk'ün ulusal yayın yapmasına yönelik mahkeme kararının olduğunu ileri sürdü ve Türkiye'nin neresinden yayın yapacağına yönelik talepleri yerine getirmesini için Kanaltürk yöneticilerine bilgi verdiğini öne sürdü.

Dadak, “Tuncay Özkan ile yaptığınız telefon görüşmesinde RTÜK üyesi olmanıza rağmen televizyon kanalı sahibi olan Tuncay Özkan'a bilgi verdiğiniz görülüyor. Bu etik midir? Frekans tahsisi konusunda mı yardımcı oldunuz?” sorusuna, “Bilemiyorum. Tuncay Özkan'ın sürekli davaları vardı. Bölgesel bir kanaldı. Ulusal olması için RTÜK aleyhine birkaç dava açtı. Bir davayı kazandı, bir davayı kazanamadı. İlk mahkemede kazandı, Yargıtay durdurdu. 7-8 davası vardı. Herhalde yayını durdurulmuştu. Mahkeme kararının yerine getirilmesi konusunda Tuncay Özkan'a bilgi verdim” iddiasında bulundu.

Dadak, RTÜK üyesi olmasına rağmen bir televizyon kanalının sahibine bilgi vermesinin doğru olup olmadığını açıklayamadı.

ETİK KURULU'NA SEVK EDİLDİ, KINANDI, ÖZÜR DİLEDİ

RTÜK, Kurul üyesi Mehmet Dadak'ın "Ergenekon Terör Örgütü" davasının ikinci iddianamesinin eklerinde Üst Kurul üyelerine yönelik sözleri nedeniyle konunun Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na bildirilmesine ve Dadak'ın kınanmasına karar vermiş, Dadak ise canlı yayında, “Haddimi aştım, herkesten özür dilerim” demişti.

Etiketler :