CHP'li Ensar Öğüt: Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan

CHP'li Ensar Öğüt: Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Peygamber soyundan geldiğini ileri sürdü.

Ensar Öğüt, CHP’li vekiller Muharrem Işık, Hasan Akgöl, CHP Parti Meclis Üyesi Ümran Köksüz ve CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu ile Erzurum'da basın toplantısı düzenledi.

"KILIÇDAROĞLU PEYGAMBER SOYUNDAN GELİYOR"

CHP lideri Kemal ​Kılıçdaroğlu'nun "Seyit", yani Peygamber soyundan geldiğini söyleyen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Kemal Kılıçdaroğlu, Kureyşan aşiretinin ocağının insanıdır. Kureyşan aşireti de Hz. Peygamber Efendimizin aşiretidir. O zaman Emeviler ve Abbasiler dönemindeki savaşlardan, Peygamber Efendimizin soyu kırılmasın diye gençler Horasan'a geldi. Horasan, Türkmenistan, Afganistan, İran Horasan'ıdır. Horasan'dan daha sonra genel başkanımızın sülalesi, Konya'nın Akşehir ilçesine geldi. Akşehir ilçesinde şu anda Seyit Mahmut Hayrani dedesidir. Hayrani'nin Akşehir'de türbesi vardır, Mevlana'nın talebesidir. Hz. Mevlana'nın yanında yetişmiştir ve Seyit sülalesinden geldiği için o sülale genişlemiştir." ifadesinde bulundu.

"LAF ATANLARI KINIYORUM"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun umreye gittiğini söyleyen Öğüt, "Bunu sayın genel başkanımız mütevazılık gösteriyor, söylemiyor ama ben söylüyorum. Böyle köklü, soylu bir aileden gelen genel başkanıma laf atanları kınıyorum ve bunu kabul etmiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.