CHP'li Özcan: Ege adalarındaki Yunan Bayrağını indireceğim

CHP'li Özcan: Ege adalarındaki Yunan Bayrağını indireceğim

CHP'li Tanju Özcan, Ege adalarına giderek Türk Bayrağı dikeceğini söyledi ve partilere "Siz de gelin" çağrısı yaptı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin parçası olan adalara Yunanistan bayrağı çekilmesine göz yumulduğunu belirterek, o adalara gideceğini ve Türk Bayrağı'nı o adalara gerekirse tek başına çekeceğini söyledi.

"TÜRK BAYRAĞINI ORAYA DİKECEĞİM"

Özcan birkaç gün içinde kendisi gibi düşünen insanlarla tekneye binerek adalara gideceğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

"Birkaç gün içinde benim gibi düşünen insanlarla bir tekneye atlayıp zaten çok yakın mesafedeki adalara geçeceğiz. Türk Bayrağını oraya dikip Yunanistan Bayrağını da usulüne uygun katlayıp kargoya vererek Yunan hükümetine göndereceğim."

YUNANİSTAN'A NOTA VERİLMELİ

CHP'li Tanju Özcan şöyle konuştu:

"Burada 18 tane ada ve iki tane de kayalık var. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan her yerde nutuk atıp milliyetçilik söylemlerini öne çıkarmayı iyi biliyor. Ama uluslararası anlaşmalarla ve uluslararası hukuka göre tamamen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin parçası olan adalara, kendi karasularımızda, Yunanistan bayrağı çekilmesine göz yumuyorlar. Bir türlü Yunanistan'a nota verip "Kaldır kardeşim bayrağını, burası benim toprağım" diyemiyorlar.

"BİZ DE SORUMLUYUZ"

Biz de milletvekilleri olarak sorumluyuz. Hükümet görevini yapmayacaksa biz vatandaşa gidip 'Vatan, millet, Sakarya' diyeceğiz. Ulusal menfaatlerimizi hatırlatacağız. 'Vatan toprakları şehit kanıyla sulanmıştır' diyeceğiz. Gidip bize ait olan ve burnumuzun dibindeki adalara sahip çıkacağız. Hükümet gereğini yapmayacaksa birkaç gün içinde benim gibi düşünen insanlarla bir tekneye atlayıp zaten çok yakın mesafedeki adalara geçeceğiz. Türk Bayrağını oraya dikip Yunanistan Bayrağını da usulüne uygun katlayıp kargoya vererek Yunan hükümetine göndereceğim.

"HÜKÜMETİN GEREĞİNİ YAPMASINI BEKLİYORUM"

Ben bu konuşmanın uyarı olmasını, hükümetin gereğini yapmasını bekliyorum. Bazı arkadaşlarımız 'ben de gelirim' diyor. AKP'li, MHP'li, CHP'li gelmek isteyen arkadaşlar bizimle gelebilirler. Milletin vekili olarak milletin önüne düşmemiz lazım. Burası bizim toprağımız. Bizim karasularımız içinde kalıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.