CHP'li Tanrıkulu, PKK kampına sahip çıktı

CHP'li Tanrıkulu, PKK kampına sahip çıktı

PKK eğitim kampının yer aldığı Kandil’in Zergele köyünün bombalanmasının ardından tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, bunu yapanların savaş suçuyla yargılanacaklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları PKK terör örgütünün Kandil, Zap, Metina, Haftanin ve Hakurk kamplarını bombaladı.

PKK terör örgütünün medyasına göre bombalama sonucu Kandil’in Zergele köyünde 10 sivilin öldüğü iddia edildi fakat 2011 yılında örgütten kaçıp itirafçı olan E.D.'nin "Zergele'de PKK'nın eğitim kampı var" açıklaması 'siviller öldü' yalanını ortaya çıkardı.

Tüm bunlara rağmen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yaşananları insanlık suçu olarak değerlendirdi.

Tanrıkulu, “Savaş uçakları ile yapılan bu katliam bir özür ile geçiştirilemeyecek kadar büyük bir insanlık suçudur. Bunun talimatını verenler ve yapanlar bilsinler ki savaş suçu nedeniyle yargılanacaklar ve kaçacak hiçbir yerleri olmayacak. Önceki benzerlerine olduğu gibi. Tarihte yargılanan diğer savaş suçluları gibi.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.