CHP’li vekile casusluktan fezleke!

CHP’li vekile casusluktan fezleke!

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tartışmalı kararıyla tahliye edilen Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a MİT TIR’ları görüntülerini verdiği iddia edilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında 'casusluktan' fezleke hazırlandı.

MİT TIR’larının durdurulması görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. MİT TIR’larının durdurulması görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin açılan davada Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte yargılanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, cezaevinden tahliye edilmesinin ardından "Tutuklandık" isimli bir kitap çıkarmıştı. Can Dündar kitabında, MİT TIR’larına ait görüntüleri kendisine ‘solcu bir vekilin 27 Mayıs’ta getirdiğini’ ifade etmişti.

Bunun üzerine harekete geçen başsavcılık, Dündar’ın HTS kayıtlarını incelemişti. Aynı gün Dündar ile buluşan kişinin CHP’li Enis Berberoğlu olduğu ortaya çıkmıştı. Başsavcılık, milletvekili olduğu için yargılanması izne tabii olan Berberoğlu hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olmadan yardım etmek” ve “siyasal veya askeri casusluk” suçlarından dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı.

Fezleke Adalet Bakanlığı'na iletilmek üzere soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından Özel Suçlar Soruşturma Bürosu'na gönderildi. Özel suçlar soruşturma bürosunun fezlekeyi önümüzdeki hafta içerisinde Adalet Bakanlığına göndereceği bildirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.