CHP'liler birbirine girdi

CHP'liler birbirine girdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kongresi'nde gerginlik yaşandı.

Parti delegeleri ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık birbirine girdi. Araya giren Parti milletvekilleri ve diğer delegeler olayların büyümesine engel olmaya çalıştı.

 

Partililerin araya girmesi ile ortam sakinleşti. Ancak başka bir delegenin sözleri yine ortalığı karıştırdı.

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Kongresi Anatolya Düğün ve Toplantı Salonu'nda başladı. Kongreye CHP Bursa Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Abdullah Özer'in yanı sıra Zonguldak milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

 

Kongre, Divan korulunun seçilmesinin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar yapıldı. Bir gencin teşekkür etmek için kürsüye çıkmasının ardından CHP'li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, olaya tepki gösterdi. İl Başkanı Osman Yayla'nın hemen ardından söz alan ve İl Başkanını savunucu bir konuşma yapması sonrasında Ereğli Belediye Başkanı Halil POsbıyık ayağa kalkarak, "Ben de delegeyim. Benim de söz almaya hakkım var. Sen git il başkanını başka bir yerde tanıt. Yağcılığını burada değil, başka insanların yanında yap" dedi.

 

Başkan Posbıyık, olaya tepki göstermesinin ardından ayağa kalkarak protokolü terk etmek istedi. Ayağa kalkan Başkan Posbıyık'ı bir delege itince Posbıyık da delegeyi itti. Ardından, Başkan Posbıyık'ın koruması araya girerken, ortam bir anda gerildi.

 

Posbıyık, salonu terk ederken, bazı partili üyeler de delegeler ile tartışmaya ve itişmeye başladı. Divan Başkanlığına seçilen Bursa Milletvekili Abdullah Özer, tüm uğraşlara rağmen girginliği yatıştıramadı. Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk'ün arkasında yaşanan olaya yine milletvekilleri müdahale etti. Bazı partililer de olaya tepki gösterirken, gerginlik uzun uğraşlar sonrasında yatıştırıldı.

Gerginliğin yatışmasının ardından Başkan Posbıyık, tekrar salona girerek milletvekillerinin yanındaki yerine oturdu. Ortamın yine gerginleşmesinin ardından Milletvekili Ali Koçal, Başkan Posbıyık ve Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ü alarak salondan çıkarttı. Kongrede, ayrıca, CHP Ereğli İlçe Gençlik Kolları tarafından pankart hazırlandı. Hazırlanan pankartta "M" harfinin unutulması ortaya ilginç bir görüntü çıkarttı. Cumhuriyet Halk Partisi yerine "Cuhuriyet Halk Partisi" yazılması bazı partililerin tepkisine yol açtı.

 

Olayların yatıştırılmasının ardından, delegeler imza atmak için kürsüye geldi. Kongrede imzaların tamamlanmasının ardından oylamaya geçilecek.

Etiketler :