CHP'lileri kızdıracak sözler

CHP'lileri kızdıracak sözler

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, partide yaşananları eleştirdi

Son dönemde çok fazla "rüzgâr gülü" ve "dönek" olduğunu söyleyen Karataş, "Birden Baykal'cı, Sav'cı, Kılıçdaroğlu'cu tavırları, sırf mevki kapabilmek, gelecek dönemde milletvekilliği elde edebilmek içindir." dedi.

Baykal'ın genel başkanlık yaptığı dönemde peşinden ayrılmayanların şimdi yeni arayışlarda olduğunu belirten Karataş, "CHP'de mayıstan bu yana geçen yedi aylık süreçte çok hızlı gelişmeler oldu. Normal zamanlarda insanların ne olduğu belli olmaz ancak olağanüstü durumlarda sıfatları, unvanları ne olursa olsun duruşları, tavırları ve vefalı olmaları önemlidir. Kısa zamanda gördük ki partide çok fırıldak ve dönek var. Bu süreçte çok fazla rüzgâr gülleri de gördük. Bunlar partide çoğunlukta." şeklinde konuştu.

Partideki yeni dönemde mevki kapabilmek için uğraşanlar bulunduğunu kaydeden Kemal Karataş, "Bu dönemi herkes gözlemliyor. Deniz Baykal'ın, siyasi yaşamları boyunca görmeyecekleri ikbali verdiği kişilerin, şimdi ondan nasıl kaçtığını görüyoruz. Mevkiler geçicidir. Partililerin bir kısmı, her tarafı idare etme pozisyonuna giriyor. Baykal'ı göklere çıkaran bazı isimler, şimdi aynısını Kılıçdaroğlu'na yapıyor. Kim güçlüyse tavrını ondan yana koyuyorlar." dedi. Gördüklerini açıkça söylemekten hiçbir zaman çekinmediğinin altını çizen Karataş, kendisine değil, CHP'ye gelecek aradığı için bu tür eleştirileri ortaya koyduğunu belirtti.


 

Etiketler :