CHP'nin akıl hocası kim?

CHP'nin akıl hocası kim?

CHP'nin başörtülülere yapılan “rahibe” benzetmesini Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da yapmıştı.

CHP'nin başörtülülere yapılan “rahibe” benzetmesini ''Ergenekon'' sanıklarına destek için ''Beni de yargılayın'' dilekçesi veren Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da yapmıştı.

İlmiye Çığ, “Türban rahibe kıyafetidir” ifadesini ilk telaffuz eden isim. Sürekli mütedeyyin insanları hedef alan Çığ, pek çok kez başörtülüleri “rahibe”lere benzetti. Antalya'da düzenlenen bir panelde konuşan Sümerolog Çığ, günümüzde kadınların kullandığı başörtüsünün Sümerler'de 'mabet fahişeleri' tarafından kullanıldığını söylemişti. Sözlerinin devamında Çığ, "Bizim başörtümüzün kökeni de oradan geliyor" ifadeleri kullanmıştı.

İlmiye Çığ, Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Kanal B'deki programında Kur'an Kursları'nın da kapatılmasını teklif etmişti. TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca ile birlikte sundukları programda Çığ, "Mahalle aralarındaki Kuran kursları kapatılmazsa ve Kuran Türkçe okutulmazsa çok fena" ifadelerini kullanmıştı.

Çığ'ın skandal çıkışları bunlarla sınırlı değil. Camilere aşk odası, geneleve imam nikahı isteyen de İlmiye Çığ'dı.

Başörtüsünün ilk olarak Sümerler'de genelev kadınları tarafından kullanıldığını yazan sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ve yayıncısına dava açılmıştı.

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın da aralarında olduğu İşçi Partili bir grup, ''Ergenekon'' sanıklarına destek için ''Beni de yargılayın'' dilekçesi vermişti.

habervaktim

Etiketler :