CHP'nin Gizli Tanık Operasyonu 2

CHP'nin Gizli Tanık Operasyonu 2

Ahmet Ersin'in 'Munzur'la görüştüğünü gösteren video, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşerken, CHP'nin gizli tanıklarından 'Zeytindalı'yla da ilgilendiği ortaya çıktı.

CHP'nin Ergenekon soruşturmasının gizli tanıklarına kanca atma girişimleri 'Görevimiz Tehlike' filmini aratmıyor. Ahmet Ersin'in 'Munzur'la randevulaştığını gösteren video, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşerken, CHP'nin Ergenekon soruşturmasının gizli tanıklarından 'Zeytindalı'yla da ilgilendiği ortaya çıktı. Yeni Şafak'a konuşan 'Zeytindalı' gizli tanık olduktan sonra baskı gördüğünü ve silahlı saldırıya uğradığını belirterek "15 gün önce İstanbul'daki akrabalarımın evine gelip beni sormuşlar. Akrabalarım kim olduklarını sorduğunda 'CHP'nin avukatıyız' demişler. Kamal Kılıçdaroğlu'nun adamları olduklarını öğrendim" dedi.

Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının gizli tanıklarından 'Munzur'u markaja alan CHP'nin, bir başka gizli tanık 'Zeytindalı'na da kanca atmaya çalıştığı belirlendi. Ergenekon'un ilk iddianamesine ifadeleri giren gizli tanık 'Zeytindalı' Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada 15 gün önce CHP'nin avukatlarının İstanbul'daki akrabalarını ziyaret ederek kendisini sorduğunu anlattı.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADIM

28 Şubat'ın önemli isimlerinden eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çevik Bir ve eski İstanbul MİT Bölge Müdürü Nuri Gündeş'in kendisine Başbakan Erdoğan'ın uçağını düşürmek için füze verdiği yönünde Ergenekon savcılarına ifade verdiğini hatırlatan 'Zeytindalı', mahkemede isminin deşifre edildiğini belirtti. İsminin deşifre olmasından sonra hayatının altüst olduğunu söyleyen gizli tanık "Aksaray girişinde silahlı saldırıya uğradım. Bir el ateş edip kaçtılar" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MARKAJ İDDİASI

CHP'nin Erzincan'daki soruşturmanın gizli tanıklarını Ankara'ya getirerek görüştüğünü hatırlatan 'Zeytindalı' "Benim İstanbul'daki akrabalarımın evini de birileri ziyaret etmiş. Akrabalarım, kim olduklarını ısrarla sorunca 'CHP'nin avukatlarıyız biz' demişler. Benim nerede oturduğumu ve telefonumu sormuşlar. Kim olduklarını araştırınca Kemal Kılıçdaroğlu'nun adamları olduğunu öğrendim" dedi.

DAVA SULANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Ergenekon davasında sanıklar ve avukatlarının gizli tanıklar aleyhine açıklamalar yapıp, kimliklerini deşifre etmeye çalıştığını söyleyen 'Zeytindalı', "Davayı sulandırmaya çalışıyorlar. Gizli tanıklık, öyle sadece ifade vermekle olmuyor. Verdiğiniz ifadenin başka delillerle de uyuşması gerekiyor. Mesela benim anlattıklarım, telefon ve adli kayıtlarla örtüşüp örtüşmediğini savcılar araştırdı" şeklinde konuştu.

BİR VE GÜNDEŞ'E SORULDU

'Zeytindalı'nın verdiği ifadeler doğrultusunda eski MİT İstanbul Bölge Başkanı Nuri Gündeş ve emekli Org. Çevik Bir, Ergenekon savcıları tarafından sorğulanmıştı. Sorguda Bir ve Gündeş'e Başbakan Erdoğan'a yönelik roketle suikast girişimi iddiası sorulmuştu. Savcıların Gündeş ve Bir'e 'Zeytindalı'na suikast için verilen roketin sorulduğu ortaya çıkmıştı.

 

Gizli tanığı doğruladı parayı yalanladı

 

Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasının gizli tanıklarından 'Munzur'la görüşmesi internete düşen CHP milletvekili Ahmet Ersin, görüştüğü kişinin gizli tanık olduğunu bilmediğini söyledi. "Gizli tanık olduğunu bilseydim de görüşürdüm" diyen Ersin, para teklif ettiği iddiasını ise "Benim Ziraat Bankası'na 20 milyar lira borcum var. Nereden para bulup vereceğim. Benden kimse para da istemedi. Benim de kimseye para verecek durumum yok" sözleriyle yalanladı.

Ersin, kaldığı Eriza Otel'de gizli tanık ile görüştüğü iddiaları için "Bir gizli tanık ile gizli görüşme yapacaksam 25 - 30 kişi arasında mı görüşecem? Masada bizim yanımızda kimse yoktu. Arada gelen giden oluyordu. Hoş geldin deyip gidiyorlardı. Gazetecilerin olduğu yerde gizli tanıkla görüşme yapılabilir mi? Kimse benden ne para istedi. Ne de ben para verdim. Yanlış anlama, yanlış izah var" dedi.

GİZLİ TANIK DA OLSA GÖRÜŞÜRDÜM

"Birisi bana gelip de gizli tanık -Munzur muyum, Fırat mıyım- deseydi de görüşürdüm milletvekili olarak. Ama böyle bir şey olmadı" diyen Ersin, milletvekili olarak kendisine derdini anlatmak isteyen herkesle görüşebileceğini söyledi.

ÇANTADA TRAŞ TAKIMI VARMIŞ

Eriza Otel'deki gizli tanıkla el sıkıştığı görüntüde yer alan çantanın içinde pijamaları ve tıraş takımının yanısıra evraklarının bulunduğunu söyleyen Ersin, "Para mevzusu varsa benim dışımda olan bir şey. Ankara'ya gelmişler ben o sırada İzmirdeydim" dedi. Ersin, Paradise Pastanesi'nin sahibini ve çocuklarını tanıyıp tanımadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Aralık'ta Erzurum'a, Erzincan'a gitmiştim. O zaman gizli tanık yok. Savcı bey işinin başında, alay komutanı işinin başındadıydı. Sadece tutuklanan MİT'çiler ve jandarmalarla görüşmüştüm. Yine aynı otelde kaldım. Sabahleyin de bu arkadaşlar beni kahvaltıya aldılar o pastanede. "

 

Tesadüfün yetersiz kaldığı trafik

CHP'nin gizli tanıklara ilgisi, Deniz Baykal'ın "Ergenekon'un avukatıyım" sözlerini doğruluyor. Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasını yürüten Erzurum Savcısı Osman Şanal'ın görevden alınmasının hemen ardından 'Munzur'la görüştüğü iddiasını önce yalanlayan, ardından 'tesadüfen görüştüm' diyen Milletvekili Ersin, CHP'nin gizli tanık operasyonunda adeta başrolü oynuyor.

ERİZA OTEL'DE RANDEVU

Önceki gün internete düşen Eriza Oteli'ndeki görüşmenin video görüntüleri Ersin'in 'Munzur'la tesadüfen görüşmediğini ortaya koydu. Görüntüler, Başsavcı İlhan Cihaner'in yakını Paradise Pastanesi'nin sahibi Erdal Erdoğan'ın görüşmeyi ayarladığını ve Ersin'in de bunu bilerek geldiğini kanıtladı.

İKİNCİ BULUŞMA ANKARA'DA

Ersin'in 'Munzur'la olan görüşmesini kabul etmesinden sonra CHP'nin Erzincan soruşturmasının gizli tanıklarına kanca atma girişimi Ankara'da da sürdü. Erdal Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen D.K'nin Ankara'ya getirdiği ileri sürülen ve aralarında 'Munzur'un da bulunduğu gizli tanıklar bu kez CHP Milletvekili Erol Tınaztepe ile bir araya geldi. Görüşmeyi doğrulayan Tınaztepe, Munzur için "Gizli tanıklıktan vazgeçecek" dedi.

BAŞSAVCIYLA GECE YARISI BULUŞMA

Bu arada CHP'nin gizli tanıklara markajın da ötesinde yargıya müdahale anlamına gelebilecek girişimlerde bulunduğu da ortaya çıktı. Erzincan soruşturmasını yakından takip eden Ersin, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'le gece yarısı buluştuğunu Baykal'a sunduğu raporda açıkça yazdı.

 

TANIKLARI PASiFiZE ETMEK iSTiYORLAR

Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının gizli tanıklarından 'Munzur'la CHP'li vekillerin görüşmesini eleştiren 'Zeytindalı', "Haberlere bakıyorum bir Ankara'da bir İstanbul'da gizli tanıklar ortaya çıkıyor. Para iddiaları ortaya atılıyor. Bir televizyon programına çıkacakları söyleniyor. Bütün bunlar, gizli tanığın ifadesini geçersiz kılmaya yönelik girişimler. Ben de yaşadım bunu. İsmimi mahkemede deşifre edip, geçmişimden hareketle ifademin geçersiz olacağını ileri sürdüler" dedi.

Hukukî bir skandal, Erzincan soruşturması kapsamına alınmalı

Emekli Başsavcı Reşat Petek: Bu görüşme, hukukî bir skandaldır. Çünkü devam eden bir dava var ve davada çok önemli delillere tanıklık etmiş birisinin hayati tehlikesi göz önüne alındığında bu şekilde deşifre olması skandalın ciddiyetini ortaya koymaktadır. Munzur'un bu görüşmeden sonra ifadesini değiştirip değiştirmediği bu davanın seyrini gerçekten etkileyecek bir gelişmedir. Munzur ile yapılan görüşme adlî bir vakadır ve suç teşkil etmektedir. Ersin'in bu girişimini savcıların soruşturma kapsamına almaları gerekir. Aynı şekilde Başsavcı İlhan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman hakkında da ayrı bir soruşturma açılması gerekir ve avukattan savunması istenir.

Gizli tanığın başına bir iş gelirse sorumlusu CHP'li milletvekilidir

Eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu: Bir siyasî parti milletvekilinin gizli tanık ile görüşmesi etik ve ahlakî değildir. Gizli tanıkla yapılan görüşme soruşturmanın gizliliğini ihlal etmiştir. Delillerin karartılması ve tanıkların baskı görmüş olma ihtimallerini yükselten bir görüşmedir. Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmekten dolayı Ersin hakkında cumhuriyet savcıları tarafından soruşturma başlatılmalı. CHP'nin davadaki tavrı belli, açık bir şekilde Başsavcı İlhan Cihaner'in yanında olduğunu biliyoruz. CHP milletvekilinin bu davada Cihaner aleyhine tanıklık yapan gizli tanıkla görüşmesi şüpheleri artırmıştır. Gizli tanığın başına bir iş gelirse sorumlusu Ahmet Ersin'dir.

Görüşme, 'CHP, Ergenekon'un avukatı' iddiasını doğruladı

Emekli Savcı Gültekin Avcı: Bu görüşme, CHP'nin Ergenekon'un avukatlığını yaptığı iddialarını doğruluyor. Davası süren ve ülke gündemini meşgul eden bu hukuki süreçte bir milletvekilinin gizli tanıkla görüşmesi, temasa geçmesi hukukî değildir. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları, Ersin'in gizli tanıkla olan görüşmesini mutlaka soruşturma kapsamına alması gerekir. CHP'nin illegal bir şekilde davaya müdahil olması, Ergenekon terör örgütü ile bir teması mı var şüphesini artırıyor. Ersin'in gizli tanıkla temasa geçmesi 'suç delillerini karartmak ve adil yargılamaya müdahale etmek' suçu kapsamına girer. Ersin'in neden müdahil olduğu açıklığa kavuşmalı, eğer terör örgütüne üyeliği söz konusu ise Ersin hakkında doğrudan dokunulmazlığı dikkate alınmadan soruşturma başlatılmalı. Terör örgütüne üyeliği söz konusu değil ise o zaman Türk Ceza Kanunu'nun 281. ve 288. maddelerine göre hakkında soruşturma başlatılmalıdır. Ersin'in soruşturma kapsamına alınması davanın selameti açısından önem arz etmektedir.

Etiketler :