CHP'nin hamlesi sonrası AK Parti'den ilk açıklama!

CHP'nin hamlesi sonrası AK Parti'den ilk açıklama!

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, "Yine milletin adına yürütülen bir süreç CHP tarafından sabote edildi" dedi.

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

İktidar partisi olarak elimizde her türlü güç var. Meclis'te istediğimiz yasayı geçirebiliyoruz. Ama buna rağmen bir sistem değişikliğinden bahsediyorsak bu aslında daha çok güç peşinde koştuğumuz için değil daha sağlıklı bir sistem peşinde koştuğumuz içindir.

Muhalefet 'rejim değişiyor' havası oluşturdu. 'Meclis anayasa yapamaz' demek Meclis'in iradesine saldırıdır. TBMM, mesaisinin her gününde istediği anda yeni anayasa yapma hakkına sahiptir.

'CHP YİNE SABOTE ETTİ'

Yine milletin adına yürütülen bir süreç CHP tarafından sabote edildi. 'Başkanlık sistemi tartışılamaz, tartışıldığı anda bu masadan kalkarız' dediler.

Parlamenter sistem ne kadar meşru ise Başkanlık sitemi de o kadar meşrudur. Gösterilen tavır siyasetin doğasına aykırıdır. CHP'nin tavrı son derece yanlış. Yeni anayasa yapma konusunda irademiz devam ediyor.

'BİR TÜRLÜ BU ZİHNİYETTEN KURTULAMIYORLAR'

AK Parti meşru bir sistemi gündeme getirmektedir. CHP hala tek parti zihniyeti ile hareket etmektedir. Bu zihniyetten bir türlü kurtulamıyorlar. İşin bir diğer tarafında ise daha vahim bir durum vardır.

'NEYİN NE ZAMAN TARTIŞILACAĞINA SİZ KARAR VERİYORSUNUZ'

Ana muhalefet partileri iktidarın alternatifleri olarak görürler, esasta mutabakat ne zaman aranacak 6 ayın sonucunda aranacak. Kimseye bir tartışma alanı bırakmıyorsunuz ki, neyin ne zaman tartışılacağına siz karar veriyorsunuz.

'AK PARTİ ZATEN BUNLARI TARTIŞMIYOR'

'Ankara'nın başkent olması, bayrak, istiklal marşı' bu konularda başta karar verilsin diyorlar. Bu konuda bir tartışma yok ki AK Parti bu değerleri bütün dünyada en güçlü şekilde savunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.