CHP'nin Kürt açılımı Diyarbakır'da çöktü

CHP'nin Kürt açılımı Diyarbakır'da çöktü

CHP'ye, Diyarbakır'da yok denecek kadar az oy oranını artırmak için saflarına kattığı bölgenin sevilen isimlerinden Sezgin Tanrıkulu da çare olamadı.

CHP'ye, Diyarbakır'da yok denecek kadar az oy oranını artırmak için saflarına kattığı bölgenin sevilen isimlerinden Sezgin Tanrıkulu da çare olamadı. Kente giden Tanrıkulu ve beraberindekiler STK temsilcilerinden halka eleştiri yağmuruna tutuldu: Beş oy bile alamazsın...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde oy oranını artırmak için yaptığı hamleler boşa çıkıyor. Parti, Diyarbakır'da sevilen isimler arasında yer alan Sezgin Tanrıkulu'nu genel başkanlığa taşıdı. Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tanrıkulu, 5 günlük gezi için gittiği kentte şok üstüne şok yaşadı. Diyarbakır il yönetimini mercek altına alan ve partinin oylarını artırmak için beraberinde CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ve İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ile birlikte memleketine giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, kaldığı DSİ misafirhanesinin çalışanlarından sivil toplum örgütleri başkanlarına kadar eleştiri yağmuruna tutuldu. Sivil toplum örgütleri başkanları CHP heyeti ile yaptıkları toplantıda "Tanrıkulu'nun Diyarbakır'da 5 tane bile oyu yok" eleştirisi getirdi.

ELLİ GÜN DE KALSANIZ BİR ŞEY DEĞİŞMEZ

Diyarbakır'a 5 günlüğüne giden heyet ilk akşam il başkanını istifaya davet ederken, görüştükleri halktan, kaldıkları misafirhane çalışanlarından ve sivil toplum örgütleri yöneticilerinden beklemedikleri tepkiler aldı. Tanrıukulu başkanlığındaki ekibin kaldıkları Devlet Su İşleri misafirhanesi çalışanlarından da fırça yedikleri belirtildi. Misafirhane çalışanlarının, "Yanınıza Mesut Değer'i nasıl almazsınız?" diye çıkıştıkları kaydedildi. CHP Diyarbakır İl Sekreteri Mahmut Şevketoğlu, istifa etmeleri yönünde imalar geldiğini dile getirerek, "Değer ailesini buradan çıkarırsanız Diyarbakır'da CHP tabelasını indirir. Yarın köylere gidip oy isteyecekler. Yüzlerine bakamazlar" dedi. CHP'nin 5 gün değil, 50 gün de Diyarbakır'da kalsa değişecek hiçbir şey olmadığını söyleyen STK temsilcileri, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer ve Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'e sahip çıktı.

POLİTİKALARINIZI DÜZELTMEZSENİZ OY ALAMAZSINIZ

Tanrıkulu başkanlığındaki CHP heyeti, STK temsilcileriyle yaptığı toplantıda "CHP'nin Diyarbakır'da oy alamamasının tek nedeni politikanızdır. Politikalarınızı düzeltmezsiniz oy alamazsınız" tepkisine maruz kaldı. Eski yönetimin hazırladığı Kürt raporunun akıbetini de soran STK yöneticileri eleştirileri ise Tanrıkulu'na yöneltti. Tanrıkulu'na, "Diyarbakır'dan 5 tane oy bile alamazsın. Sen, Mesut Değeri burada dışladığın takdirde CHP burada bitmiş demektir. Politikalarınızı düzeltmezseniz oy alamazsınız. Önümüzdeki seçim çekişmeli olacak. Seçimlerde oy almak için çalışabilecek, PKK'ya karşı durabilecek bir tek Değer ailesi var. Burada başka kimse götüremez" uyarısında bulundu. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'nun Tanrıkulu ve yanındakilere il teşkilatında değişikliğe gitmemeleri tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi.

CHP'den Erikel tekzibi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun, avukat Yakup Erikel hakkında bulunduğu iddialarla ilgili olarak CHP'nin internet sitesinde tekzip yayınlandı. Avukat Yakup Erikel'in, mahkeme kararıyla aldığı tekzip metninin tamamı CHP'nin internet sayfasına konuldu. Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nden çıkan kararla avukat Yakup Erikel, kendisi hakkında CHP'nin söylediği iddiaların asılsız olduğunu ifade eden tekzip metnini CHP'nin internet sitesinde yayınlanarak duyurulmasını sağladı. Avukat Erikel tekzip metninde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki olayla ilgili şahsına yönelik iddialarda, iddiaların yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı haber ve belgelere dayandırıldığına işaret etti. Müvekkiline verdiği hukuk hizmetinde 'vekaletin olmadığı ve yaptığım masraflarla ilgili' bilgilerin yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı düzeyde olduğu metinde yer aldı.

YENİŞAFAK

Etiketler :