CHP'nin yeni akıl hocası

CHP'nin yeni akıl hocası

'Ana muhalefet partisi bunu Anayasa Mahkemesine götürerek kanunlaşmasını önleyebilir.'

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 'Ana muhalefet partisi bunu Anayasa Mahkemesine götürerek kanunlaşmasını önleyebilir' dedi.

Cindoruk, partisinin Genel Merkezinde DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli- Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen ve beraberindekileri kabul etti.

Türkiye'de vatandaşlara tanınan hakların azaldığını savunan Cindoruk, bu durumdan en fazla işçi, memur ve emeklilerin zarar gördüğünü belirtti.

Emeğin korunmasına yönelik anayasal güvencelerin ortadan kalktığını iddia eden Cindoruk, ''Devlet, dinleme cihazlarının yönettiği bir örgüt haline geldi'' dedi. Güven ortamının azaldığını ileri süren Cindoruk, şunları söyledi:

''Yargıçlar güvence altında olmadıklarını söylüyor. Savcılar, savcıları tutukluyor. Devletimizin önemli generalleri, yıllarca Türkiye Cumhuriyeti için çarpışan, görev yapan asker kesimi bile tutuklu bulunuyor. Böylesine sosyal ve siyasal güvencelerin olmadığı bir devlette emeklilerin ve işçilerin haklarını korumak gerçekten zordur. Biz parti olarak emeklilerin sendika kurma hakkını koruyor ve savunuyoruz.''

Bir gazetecinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'na ilişkin sorusu üzerine de Hüsamettin Cindoruk, şöyle konuştu:

''Bu değişiklik kadrolaşma için yapılmış bir iktidar düzenlemesidir. Özellikle özel sektördeki kıdemi ve oradaki çalışma yıllarını kamu düzeninde de var saymak çok yanlıştır. 12 senelik bir süreçten sonra kamu düzeninde üst düzey yöneticilik elde edilirken şimdi o kalkıyor. Özel sektörden transferlerin yöneticiler ve hükümet yanlısı kesimler tarafından yapılacağını düşünürseniz bu bir kadrolaşma hareketidir. Memurların hizmet teminatları da ortadan kaldırılıyor. Kamuda hizmetin ve memuriyetin tamamen siyasi denetim altına alınacağı anlaşılıyor. Bunun dikkatli şekilde TBMM'de takip edilmesi gerekir. Belki de ana muhalefet partisi bunu Anayasa Mahkemesine götürerek kanunlaşmasını önleyebilir.''

Veli Beysülen ise Türkiye'deki emeklilerin aldığı maaşın açlık sınırında olduğunu belirtti. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında sağlık hizmetlerinden alınan katkı paylarının kaldırılması gerektiğini savunan Beysülen, ''Emekliler geçinmek, torunlarına bakmak ve çocuklarının geçimlerine katkı sağlamak için çalışmak zorunda kalıyor'' dedi.


AA

Etiketler :