Bekaroğlu: Sağ Statükodur

Bekaroğlu: Sağ Statükodur

CHP'nin yeni Parti Meclisi üyesi Mehmet Bekaroğlu: "Sağ statükodur, sağ sermayedir, sağ Soma'dır"..

Yıllarca Necmettin Erbakan'ın yanında siyaset yapan, bir dönem milletvekilliği de yapan, ardından HAS Parti'yi kuran, sonra tekrar Saadet'e ardından da CHP'ye geçen Mehmet Bekaroğlu "sağ" partilere ateş püskürdü.

CHP'nin yeni parti meclisi üyesi olduktan sonra ağız değiştiren Bekaroğlu Ahmet Hakan'ın çarşamba sohbetlerine konuk oldu.

SAĞ STATÜKODUR, SAĞ İŞÇİ CİNAYETİDİR

Bekaroğlu, yıllarca siyaset yaptığı sağ partileri yerden yere vurdu, "sağ statükodur, işçi cinayetidir" dedi.

İşte Bekaroğlu'nun sağ partiler için söylediği o sözler:

"Sağ statükodur, sağ sermayeden yana olmaktır. Neoliberalizmdir sağ. Vahşi kapitalizmdir. Kârdır sağ. "Önemli olan kazanmak" demektir sağ. Asansörde cinayettir sağ, 10 işçinin katledilmesidir sağ. Sağ Soma'dır. Sağ budur. Ben hayatım boyunca hiç sağcı olmadım"

Bekaroğlu CHP ve Kılılçdaroğlu'na Sert Tepki Göstermişti!

2007 yılında “CHP Sosyalist Enternasyonal’den çıkarılmalıdır” başlıklı bir imza kampanyası düzenliyor. Kampanyaya imza verenlerden biri de Mehmet Bekaroğlu. Bekaroğlu’nun imzaladığı metinde şu cümleler yer alıyor:

“Sosyal demokrat kimliğini yitirmiş, statükocu, milliyetçi sağ bir partiye dönüşmüştür. İzlediği milliyetçi ve saldırgan politikalarla, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve sivilleşmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sosyalist Enternasyonal üyesi olması hatta Genel Başkan Yardımcılığının bu parti tarafından yürütülmesini Sosyalist Enternasyonal’in özgür bir dünya yaratma çabasına aykırılık teşkil ettiğini düşünüyoruz.”

2011 Genel Seçiminiden iki ay önce yaptığı bir konuşmada ise Bekaroğlu,“Sayın Kılıçdaroğlu için Gandi falan dediler ama çakma Gandi görüntüsü çok ikna edici olmuyordu. Bu tutum iyice CHP'nin değişmediğini, değişemeyeceğini gösterdi.”

“Zaten CHP Türkiye'de demokrasi icat edileli ya da yürürlüğe gireli halkın oyuyla asla iktidara gelmemiştir yine görülüyor ki aynı CHP bu tutumuyla iktidar olma gibi bir isteği yoktur.”

“Sayın Erdoğan'ın, 'ben gelmezsem CHP gelir' diye CHP'yi korkutmasının da hiçbir anlamı yoktu, fuzuli yere uğraşmasın. CHP hiçbir şekilde halkın reyiyle iktidara gelmedi, gelmeyecek.” diye konuşmuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.