Kurultay öncesi Kılıçdaroğlu'na İnce şoku

Kurultay öncesi Kılıçdaroğlu'na İnce şoku

CHP kurultayı öncesi yapılan ankette Muharrem İnce, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na fark attı.

CHP'deki olağanüstü kurultay öncesi SONAR'ın 15 ilde CHP seçmenleriyle yaptığı ankete göre, Muharrem İnce 9 ilde birinci. Kılıçdaroğlu 6 ilde önde. İnce 3 büyük kentte ise fark attı

 
CHP'de gözler yarın yapılacak 18. Olağanüstü Kurultay'ına çevrilirken genel başkanlık yarışında delege yapısına güvenen Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçmenden "İnce" mesaj geldi. "CHP Kurultayı Araştırması" yapan SONAR, 15 ilde 10 bin 500 CHP seçmenine "CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun mu yoksa Muharrem İnce'nin mi Genel Başkan olmasını istersiniz?" sorusunu yöneltti. Çıkan sonuç oldukça çarpıcı. 
 
METROPOLLERDE İNCE 
Ankete göre 15 ilden Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya, Manisa ve Trabzon'da CHP seçmeni genel başkan olarak İnce'yi görmek istediğini belirtti. Ankara'da İnce yüzde 50.2, Kılıçdaroğlu ise 39.7 destek aldı. İnce'ye İstanbul'da yüzde 47.1 destek çıkarken, Kılıçdaroğlu yüzde 42.3'te kaldı. CHP'nin kalesi İzmir'de de İnce'ye destek yüzde 51.7 olurken Kılıçdaroğlu'na çıkan yüzde 34.4'lük destek şaşkınlık yarattı. Antalya'da yüzde 51.6 İnce, yüzde 33.7 Kılıçdaroğlu çıktı. Balıkesir'de yüzde 50.4, Bursa'da da yüzde 53.8, Konya'da 48.8, Manisa'da yüzde 49.3 ve Trabzon'da yüzde 46.7 "Muharrem İnce" dedi. Ankete göre Kılıçdaroğlu ise sadece 6 ilde önde. Yüzde 43.4'le Adana, yüzde 62.4'le Diyarbakır, yüzde 44.3'le Gaziantep, yüzde 50.7'yle Malatya, yüzde 45.3'le Mersin ve yüzde 56.9'le Şanlıurfa'da seçmen, 'Kılıçdaroğlu' diyor. 
 
"BEN DEĞİL BİZ DİYECEĞİZ" SLOGANI 
Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep'teki oy oranlarının batı illerine göre yüksek olması da dikkat çekti. İnce'ye Diyarbakır'da yüzde 20.5, Gaziantep'te yüzde 42.6 ve Şanlıurfa'da ise yüzde 30.1 destek geldi. CHP kurultay sloganlarını da netleştirdi. "CHP'de Birlik, Türkiye'de Kardeşlik" ana teması üzerine şekillenecek kurultayda "Güçlü CHP, Güçlü Demokrasi, Güçlü Türkiye" sloganı ağırlık kazandı. "Ben Değil Biz Diyeceğiz, İktidara Yürüyeceğiz" sloganının da kullanılacağı kurultayda "Özgürlük, Barış, Demokrasi için CHP" ifadelerine de yer verilecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.