CIA Başkanı açıkladı

CIA Başkanı açıkladı

"Usame bin Ladin Pakistan'da"

Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) Başkanı Leon Panetta, El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'da gizlendiğini söyledi.

Leon Panetta, gazetecilerin ''bin Ladin'in Pakistan'da olduğundan emin olup olmadığı'' yönündeki soruya karşılık, son aldıkları bilgiye göre durumun böyle olduğunu kaydetti.

CIA Başkanı, Pakistan birlikleriyle ortak operasyonlarla, bin Ladin'i bulacaklarını umut ettiğini, bin Ladin'i bulmanın en önemli önceliklerinden biri olduğunu bildirdi.

El Kaide örgütünün, ABD ve liderlerine karşı hala ''en ciddi güvenlik tehdidi'' oluşturduğunu vurgulayan Panetta, Pakistan'da El Kaide hedefleriyle ilgili ABD'ye bilgi sağlayan çok sayıda insan olduğunu dile getirdi.

Panetta, CIA'in ayrıca, El Kaide'nin Somali ve Yemen gibi güvende hissedeceği ülkeler üzerinde de yoğunlaştığını sözlerine ekledi.

-AMERİKALI GENERAL PETRAEUS: ''AFGANİSTAN'DAKİ SALDIRILAR ZİRVE YAPTI''

Afganistan'daki savaştan sorumlu ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı David Petraeus, Afganistan'da geçen hafta düzenlenen saldırıların, Taliban'ın devrilmesinden bu yana en yüksek düzeyine ulaştığını söyledi.

General David Petraeus, Washington'da Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi adlı bir düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, Afganistan'da geçen haftaki saldırı sayısının 2001 yılı aralık ayından bu yana tepe noktasına ulaştığını bildirdi.

Afganistan'daki güvenlik durumunun son 2 yılda kötüleşmediğini de belirten Petraeus, yine de önlerinde zor günler olduğunu, saldırıların yaz aylarında artma eğilimine girdiğini kaydetti.

Petraeus, ayrıca iyi müttefiklere ve iyi komşulara ihtiyaç olduğunu, sivil kayıpların önlenmesi için de herşeyi yaptıklarını dile getirdi.

ABD, 11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan operasyonunu başlatmış ve 2001 yılı aralık ayında Taliban yönetimi devrilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :