Uluslararası İslam Dünyası Sempozyumu İSTANBUL'DAYDI

Uluslararası İslam Dünyası Sempozyumu İSTANBUL'DAYDI

İZÜ CIGA Direktörü Prof. Dr. Al Arian:- "Bölgede sorunlar yaşıyoruz ve neredeyse başarısız olmaya yakınız. İslam alemi, toplumları ve ümmeti üzerine kurulan kavramları göz önünde bulundurmak gerek.

İSTANBUL (AA) - İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi (CIGA) Direktörü Prof. Dr. Sami Al Arian, ''Bölgede sorunlar yaşıyoruz ve neredeyse başarısız ülke olmaya yakınız. İslam alemi, toplumları ve ümmeti üzerine kurulan kavramları göz önünde bulundurmak gerek. Bu nedenle İslam aleminin bu sorunlardan muzdarip olduğu bir dönemde bu sempozyum düzenlendi.'' dedi.

Arian, İZÜ Halkalı kampüsünde, CIGA tarafından düzenlenen Uluslararası İslam Dünyası Sempozyumu'nun ''Filistin ve İsrail'de Yerleşimci Kolonizasyonu Problemi'' konulu oturum öncesinde, AA muhabirinin sorularını cevapladı.


Sempozyuma beklenilenin üzerinde bir katılım olduğunu belirten Arian, dünyanın dört bir yanından gelen konuşmacı ve alimlerin, belli konuları ele alıp sempozyumda İslam aleminin bakışı, siyasi meşruiyeti, karşılaştığı sorunlar gibi konularda konuşacaklarını söyledi.

Arian, ''Filistin ve İsrail'de Yerleşimci Kolonizasyonu Problemi'' başlıklı oturumuna dikkati çekerek, söz konusu oturumda siyonistlerin yaptıklarının ve İsrail'in Filistin'de yerleşimine dair meselenin konuşulacağını kaydetti.

Filistin'in ümmetin merkez sorunu olduğunu dile getiren Arian, bu meselenin gerektiği gibi düzeltilemediğini söyledi.

Toledo Üniversitesi'nden Dr. Ovamir Anjum da, ''Müslüman Dünyada Siyasi Meşruiyet İçin Tarihte Ortaya Konulan Modeli Anlamak'' konulu oturuma ilişkin, şeriatın formüllerinden bahsederek, ''İslam'da şeriat vardır. Mesela bir lider dini korur ve dünyayı din ile yönetir. Asıl olan budur. Müstakil İslami siyasete ihtiyacımız var.'' dedi.

Yarın sona erecek sempozyumda, "Müslüman Dünyanın Sosyoekonomik Problemleri", "İslam Ümmetindeki Fay Hatlarını Anlamak" ve "Günümüzde İslam Dünyası" başlıklı paneller düzenlenecek.

Söz konusu panellerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, "İslam Ümmeti: Problemler ve Cevaplar" başlıklı bir sunum gerçekleştirmesi beklenirken, sempozyumun yabancı katılımcıları arasında Georgetown Üniversitesi'nden Dr. John Esposito, Indiana Üniversitesi'nden Dr. Asma Afsaruddin, Denver Üniversitesi'nden Dr. Nader Hashemi gibi isimler de yer alıyor.

Sempozyumun akademik oturumları İZÜ Halkalı Kampüsü'nde tamamlanırken, kapanış oturumu ise Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.