Seyyar satıcıydı çiğköfte fabrikatörü oldu

Seyyar satıcıydı çiğköfte fabrikatörü oldu

Türkiye’nin ilk çiğköfte fabrikasını açan Osman Yaşar, “En büyük rakibim Mc Donalds”

Yıllarca seyyar satıcılık ile hayatını sürdüren Adıyamanlı Osman Yaşar, Türkiye’nin ilk çiğköfte fabrikasını hizmete açtı. Sultangazi ile Gaziosmanpaşa ilçelerinin kesiştiği lokasyonda yaptırdığı fabrikanın açılışına ünlü Türkücü Mustafa Topaloğlu, birçok belediye başkanı ve 700’ü aşkın davetli katıldı.

AB Standartlarında çiğköfte fabrikası

Hızla büyüyen çiğköfte sektörü üretim merkezlerinden fabrikalara taşındı. On yıl önce üç ayaklı seyyar arabasıyla geçimini sağlayan Adıyaman Sincikli Osman Yaşar, bugün Türkiye’nin ilk çiğköfte fabrikasını hizmete açtı. Eski Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı, İstanbul Milletvekili Recep Koral, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç başta olmak üzere ünlü türkücü Mustafa Topaloğlu ile  katıldığı açılışta konuşan OSES’in kurucusu Osman Yaşar, en büyük rakibinin Mc Donalds olduğunu belirterek, “ Biz bu lezzeti tüm Türkiye’ye sevdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ülke genelinde 335 şubemiz ve yüzlerce personelimizle hizmet veriyoruz. AB standartlarında, 3 katlı, modern, Türkiye’nin ilk çiğköfte fabrikasını hizmete açarak en büyük rakibimiz Mc Donalds’tır” dedi.

Topaloğlu hamsiyle çiğköfteyi kardeş ilan etti

Survivor yarışmasından elenerek ülkeye dönen ünlü Türkücü Mustafa Topaloğlu, bir Karadenizli olarak yarışmada en çok kebap ve çiğköfteyi özlediğini belirterek, hamsi ile çiğköfteyi kardeş ilan etti ve Acun Ilıcalı aracılı

Açılışta yaptığı doğaçlama şiirleri ve esprileriyle katılımcıları gülmekten kırıp geçiren Topaloğlu, yarışmanın çok zor şartlarda yapıldığını söyleyerek, “Acun Ilıcalı aracılığıyla yarışmacılara çiğköfte göndereceğim. Orada her türlü hayvan içinde aç-susuz yaşıyorsun. Yarışmada iki sakatlık geçirdim, ölebilirdim. Bunların önemli kısmı ekrana yansımıyor. Doğuş az kalsın gözlerinden oluyordu” dedi.

 Çiğköfteden Nemrut heykellerine büyük ilgi

Osman Yaşar, çiğköftenin Kommagene Medeniyetinden gelen bir yemek olduğunu ve Adıyaman’a ait önemli turizm bölgesini tekrar gündeme getirmek amacıyla, tamamen çiğköfteden yaptığı dev Nemrut Dağı ve heykelleri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

 BİLGİ TEL: BÜŞRA KESKİN 0212 419 01 02/ 0533 817 72 24

cigkofte2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.