Cihaner'e En İlginç Destek!

Cihaner'e En İlginç Destek!

Halkın Kurtuluş Partisi üyesi bir grup, Yargıtay 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması başlayan Cihaner'e destek için Yargıtay önünde eylem yaptı.

Halkın Kurtuluş Partisi üyesi bir grup, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve Yargıtay 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması başlayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e destek için Yargıtay önünde eylem yaptı. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Yalçın Küçük'ün de sabah saatlerinde Yargıtay'a geldiği görüldü.

 Yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde pankart ve dövizle Atatürk Bulvarı Yargıtay girişinde toplandı. Grup üyeleri, Yargıtay'da duruşması başlayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'e destek verdi. "İlhan Cihaner onurumuzdur" sloganları atan grubun gelişinin ardından çevik kuvvet ekipleri Yargıtay önünde güvenlik önlemi aldı.

Duruşma öncesinde Cihaner'in çok sayıda yakını da üzerlerine Cihaner'in resmi bulunan, "Cihaner onurumuzdur" yazılı tşörtlerle geldi. Yargıtay önünde toplanan grup, alkışlarla ve açtıkları dövizle Cihaner'e destek verdi.

Duruşmaya, ayrıca, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Yalçın Küçük de katıldı.

Yargıtay arka girişinde Cihaner'in gelişini bekleyen basın mensupları ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Diğer taraftan Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülen tutuklu Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in davası 11 Haziran'a ertelendi. Mahkeme, dava ile ilgili istenen müzekkereler cevap verilmesinin beklenmesini istedi.

Mahkeme ayrıca, davayla ilgili bazı gazetelerde çıkan haberlerin yargılamayı etkileyip etkilemediğinin araştırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verdi. Dün Erzurum'dan Türk Hava Yolları(THY)'nın tarifeli uçağı ile Ankara'ya getirilen Cihaner, duruşma sonrasında Yargıtay'ın arka kapısından cezaevi aracına bindirildi.

 

 

Etiketler :