Cihaner'in kaçak kamelyası-fotoğraf

Cihaner'in kaçak kamelyası-fotoğraf

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in yapı izni almadan adliyenin bahçesine yaptırdığı kamelyanın fotoğrafları ortaya çıktı.

Cihaner hakkında, evrakta sahtekarlık ve görevi kötüye kullanma suçundan Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ne kamu davası açılmıştı.

Kamelya asma alçı tavanlı, spot ışıklı, şömineli, deri koltuklu bir mekan. Cihaner'in kamelyasında her şey düşünülmüş. Mutfak bölümünden ısınma amaçlı ufoya kadar her şey var. İddialara göre Cihaner tutuklanmadan önce bu kamelyada, üst rütbeli asker eşleri, Erzincan'da görev yapan bürokrat eşleri ile hakim, savcı eşleri çay partisi düzenliyordu.

İddianamede Cihaner'in Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın istediği bilgi ve belgeleri esirgediği ve yokmuş gibi hareket ettiği belirtilirken, imar suçu da işlediği ifade ediliyor. Cihaner'in imar suçu işlediği iddiası şu şekilde yer alıyor: "Resmi ödenek olmadığı halde, Erzincan mahkemelerinde haklarında kamu davaları bulunan Süleyman Tan, Erol Sögüt ve Yavuz Çakır isimli şahısların yardımlarıyla, ilgili yerlerden yapı izni almadan, yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenen rapora göre ölçüleri ve niteliği itibarı ile de imar mevzuatına aykırı olan adliye lojmanlarına ait bahçe içerisine ortak kullanıma ait olmak üzere 100 metrekare büyüklüğünde izinsiz bina vasfında yapı yaptırdığı, yaptırdığı binanın mevzuata aykırılık nedeni ile imar kirliliğine neden olduğu gibi binanın yapımına yardımları bulunan şahıslar hakkında devam eden kamu davaları nedeni ile yargı camiasının saygınlığına ve tarafsızlığına gölge düşürüldüğünün anlaşılmış olduğu."

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu iddianamede ise Cihaner'in evrakta sahtecilik suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapis, görevi kötüye kullanma suçundan iki kez uygulanacak şekilde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, imar kirliliğine neden olma suçundan ise 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenmişti.

İddianamede Cihaner'in ikinci bir sahte evrak düzenlediği şu şekilde yer alıyor: "Ayrıca 2 Mart 2009 Pazartesi günü Ankara'da başlayacak olan bir seminere katılmak üzere 28 Şubat 2009 Cuma günü görevinden ayrılarak yine THY uçağı ile Ankara'ya gittiği halde, Başsavcı olarak vermiş olduğu talimat ile 2 Mart 2009 Pazartesi günü ayrılmış gibi gerçeğe aykırı resmi belge düzenlettirerek Bakanlığa telgraf olarak çektirdiği."

İŞTE O KAMELYA...





Etiketler :