Yeni bir sokak efsanemiz oldu!

Yeni bir sokak efsanemiz oldu!

Erdoğan'ın aylarca konuşulan çılgın projesi ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, çılgın projenin yer alacağı köylerden birinde petrol yatağı bulundu. Bulunan petrolün toplam değeri ise 30 milyar dolar...

Erdoğan'ın aylarca konuşulan çılgın projesi ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, çılgın projenin yer alacağı köylerden birinde petrol yatağı bulundu. Bulunan petrolün toplam değeri ise 30 milyar dolar...
 
İşte Hürhaber sitesinde yer alan o çılgın iddia...
 
Kanal İstanbul Projesinin geçeceği köye yurtdışından gelen 10 kişilik ekip ne yaptı? Hür Haber çılgın projeyi bedavaya getirebilecek o gerçeğe ulaştı.
 
Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının ardından ilerlemesi ve detayları hakkında çok fazla gündeme gelmeyen Kanal İstanbul Projesinin ilgili gözleri üzerine çektiği ortaya çıktı. Hurhaber.com'un edindiği bilgiye göre proje arazisinde petrol rezervi olduğu düşüncesi ile yurtdışından gelen 10 kişilik ekip gizlice keşif çalışması yaptı.
 
3 GÜNLÜK ÇALIŞMA
Doğalgaz rezervi ihtimali üzerine arama tarama çalışmaları yapmak üzere Türkiye'ye gelen ekibin faaliyet ayrıntılarına ulaşan haber ekibimiz söz konusu uzmanların 3 günlük bir çalışma gerçekleştirdiğini öğrendi. Bu arama-tarama işlemlerinin ardından gerekli gördüğü yerleri işaretleyerek 'Burada Doğalgaz ve maden var' diyen kaşifler bölge halkını hem şaşkına çevirdi hem de sevindirdi.
 
Ayrıca sessiz sedasız yapılmış görünen bu çalışmanın Enerji Bakanlığının izni dahilinde gerçekleştiği de edinilen bilgiler arasında
 
KİMSEYE BİLGİ VERMEYİN UYARISI
İsmini açıklamak istemeyen ve arazisinde keşif yapılan bir köylü ise, “Yabancılar buraya geldi. Arsamda keşif çalışması yaptılar. Önümüzdeki aylarda sondaj çalışmasının yapılacağını söylediler. Bu çalışmanın keşif çalışması olduğunu ve ön araştırma olduğunu söylediler. Keşif çalışmasından Jandarma Bölge Komutanlığı’nın bilgisi var. Konu ile ilgili yabancı heyet kimseye bilgi vermememizi söyledi. Keşif çalışması yapanların ellerinde Bakanlık onaylı izin belgeleri de vardı” ifadelerine yer verdi. 
 
30 MİLYAR DOLARLIK PETROL REZERVİ
Köylülerin verdiği bilgiye göre, bölgede yaklaşık 30 milyar dolarlık petrol rezervi var. Bu rakam eğer doğru çıkarsa ve akıllıca kullanılabilirse Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı 20 Milyar Dolarlık dev projenin bedavaya gelmesi bile mümkün.
 
KÖY MUHTARI DOĞRULADI 
Konuyu sorduğumuz Belgrat Köyü Muhtarı Salih Metin, “Yaklaşık 10 kişilik ekip buraya geldi. Araştırma yapıyoruz dediler. Petrol arıyoruz dediler. Üç gün çalıştılar. Bizimle iletişime geçenler Türk’tü. Ancak çalışan ekip yabancıydı. En kısa zamanda tekrar geleceklerini eğer petrol çıkmazsa çalışmanın boşa gideceğini söylediler. Daha önce bu bölgede böyle bir çalışma olmamıştı. Kanal İstanbul Projesi’nin nereden geçtiği belli değil. Bizim bölgeden geçiyor ama tam neresi bilinmiyor. Başbakan Hazine arazilerinden geçeceğini söylemişti. Köy olarak ne kadar yakınındayız onu da bilemiyoruz’ dedi. 
 
KANAL İSTANBUL’UN PETROL HATTINDAKİ ÖNEMİ
USAK Enerji güvenliği Araştırmaları Uzmanı Hasan Selim Özertem ise, projenin ulusalararası alandaki önemine vurgu yaptı. Özertem, projenin enerji boyutu ile ilgili şu bilgileri verdi: ‘Türkiye aslında iki tane açılım yaptı. Bunlardan bir tanesi; Kanal İstanbul Projesi, diğeri de; Samsun- Ceyhan Boru Hattı Projesidir. Samsun- Ceyhan’ın geçmişi biraz daha gerilere giderken Kanal İstanbul ise yeni bir hattır. Fakat bakmış olduğunuzda, Samsun- Ceyhan’ın Türkiye’ye ve bölgeye kazandıracağı çok ciddi açılımlar var. Özellikle, Ceyhan Limanı’nın dünyada enerji merkezi haline dönüşmesi açısından Azerbaycan ve Iraktan gelecek petrolün yanı sıra, Rusya ve Kazakistan’dan gelecek petrolün de direkt Boğazları baypas ederek Akdeniz’e inmesi, bu bölgeyi ciddi anlamda kalkındırma potansiyeline sahip olacaktır. Bu yönüyle bölgede belli rafinerilerin inşa edilmesi planlanıyor.” 
 
30 MİLYAR DOLARLIK REZERVİN ÇIKTIĞI O KÖY 
 
Belgrat Köyü yapılan son sayıma göre nüfusu 395. Köyün tarihi 1910 yıllarına dayanmakta. Çatalca’nın kuzey batısında kalan köyün arazisinin 4/3′ü orman. Bu orman genellikle meşe ve baltalıktan oluşmakta. Köyün kuzeybatısında Karamandere, doğusunda Çiftlikköy, kuzeyinde ise Karacaköy bulunmakta. Çatalca’ya 35 km mesafede. Trakya yöresinin yerleşmiş bütün gelenek ve görenekleri burada mevcut. Geçim kaynakları ise; ormancılık, tarım ve hayvancılık. 
 
KANAL İSTANBUL, ARSA FİYATLARINI COŞTURDU 
Kanal İstanbul Projesi, Silivri ve Çatalca'da arazi ilanlarını patlattı. İnternette yıldırım hızıyla yayınlanan arsa ve emlak ilanlarında fiyatlar oldukça değişti. Dönümü 20 bin liraya satılan tarlaların fiyatı 900 bin liraya fırladı. Köylüler, doğalgaz rezervinin çıkarılması halinde bu rakamın dört katına çıkacağını kaydediyor. Bölgedeki emlakçılar ise, yabancıların doğalgaz araştırmasından sonra, köylülerin arsalarını satmadıklarını ve beklemeye aldıklarını söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.