Cilvegözü'ndeki patlamadan kurtaran ince detay!

Cilvegözü'ndeki patlamadan kurtaran ince detay!

SUK Başkanı George Sabra, Cilvegözü'ndeki patlamanın olduğu gün Suriye'ye doğru hareket ettiklerini ancak yağmur sebebiyle gidişlerinin geciktiğini söyledi

 

Güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere Yenibosna'daki bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı George Sabra , patlama nın olduğu gün temaslarda bulunmak üzere Suriye'ye doğru hareket ettiklerini belirtti.
 
Sabra, yağmur sebebiyle gidişlerinin geciktiğini, patlamanın haberini aldıktan sonra askeri konsey ile konuyu değerlendirdiklerini, heyetin patlamadan yarım saat sonra sınır kapısından geçerek Suriye'ye giriş yaptığını söyledi.
 
Cilvegözü'ndeki patlamayı kimin yaptığının sorulması üzerine, kanıtların saldırıyı rejimin yaptığını gösterdiğini belirten Sabra, ''Bu suikastları Lübnan, Irak, Filistin biliyordu, artık Türkiye de rejimin nasıl terör saldırısı yaptığını görmüş oldu. Bu patlama, rejimin kimseyi umursamadan terör estirdiğini göstermiştir'' diye konuştu.
 
Esed rejimiyle masaya oturmalarının söz konusu olmadığını kaydeden Sabra, ''Bizim için siyasi çözüm bitmiştir. Ancak Esed gittikten sonra siyasi çözümü konuşabiliriz. Bu şartlarda rejimle asla masaya oturmayız'' dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.