Cim Bom rekora Doymuyor

Cim Bom rekora Doymuyor

Bu sezon gümbür gümbür giden Galatasaray, Karabükspor karaşısında da sürpriz yapmadı

TT Arena'da zor günler geçiren Karabükspor'u konuk eden Aslan, maçtan 5-1 galip ayrıldı.

Sarı kırmızılılar böylece, en son 1987-88 sezonunda elde ettiği 9 maçlık galibiyet serisini, Süper Lig'in 20. haftasında yakalayarak rekorunu egale etti! Öte yandan G.Saray, 2012'de oynadığı 3. maçta tam 13 gol kaydetti!

Maçın bir başka ilginç yönü ise, ligin 2. haftasında Samsunspor formasıyla Arena'da G.Saray'a gol atan Mustafa Sarp'ın, bu maçı da boş geçmemesiydi.

TERİM'DEN REVİZYON

Sarı-kırmızılı ekibin ligde son oynadığı Samsunspor maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar, Karabükspor karşılaşmasına yedekler arasında başladı.

Sarıkart cezasını Samsunspor maçında dolduran, Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçında ise forma giymeyen Kazım Kazım, Karabükspor maçına ilk 11'de başlarken, ilk 11'de kendine şans bulan bir diğer isim ise Servet Çetin oldu.

KARABÜK'TE 4 TANIDIK

Sarı-kırmızılı ekibin rakibi Kardemir Karabükspor'da Galatasaraylıların yakından tanıdığı 4 isim yer aldı.

Galatasaray'ın efsane futbolcularından ve eski teknik direktörü Bülent Korkmaz, bu kez Karabükspor'un başında yer alırken, Galatasaray'da daha önce forma giyen kaleci Orkun Uşak ve futbolcu Mustafa Sarp da karşılaşmanın ilk 11'inde yer aldılar.

Ayrıca, Galatasaray'ın alt yapısında görev almış futbolculardan Anıl Karaer de Karabükspor formasıyla 2. yarıda sahaya çıktı.

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesinde, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu esnasında stat skorbordunda bu 3 ismin fotoğraflarıyla birlikte, ''Saygıyla anıyoruz'' yazısına yer verildi.

JET BAŞLANGIÇ!

Maçın henüz 25. saniyeisinde ilk gol pozisyonu yaşandı. Bir anda ceza sahasında biten Cernat'ın vuruşunda kaleci Muslera mutlak gole izin vermedi. Ardından 2. dakikaya bile girilmeden ceza sahasına doldurulan topu Baros tamamladı ve Cim Bom 1-0 öne geçti.

Bu şok golün ardından toparlanan Karabükspor'da 26. dakikada Shelton'un vuruşunda top direkte patladı. Dönen topa Cernat vursa da bu kez kaleci Muslera gole izin vermedi. 42. dakikada sahneye çıkan Elmander, Selçuk'un ortasını gole çevirdi ve fark ikiye çıktı. Bu arada 45+1. dakikada Kamil Abitoğlu, Kazım'ı yerde bırakan Mabiala'yı ikinci sarı kartı gösterince Karabükspor soyunma odasına 10 kişi ve 2-0 geride girdi.

Maçın ikinci yarısı da, ilk yarıda olduğu gibi jet bir şekilde başladı. 47. dakikada Elmander'in düşürülmesiyle hakem Kamil Abitoğlu, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Melo da farkı 3'e çıkardı.

SARP'IN ARENA SEVDASI!

10 kişi oynamasına ve 3-0 geride olmasına rağmen pes etmeyen Karabükspor, aradığı golü 66'da buldu. Süper Lig'in 2. haftasında Samsunspor formasıyla Arena'da Galatasaray'a gol atan Mustafa Sarp, bu kez Karabükspor formasıyla güzel bir kafa vuruşu çıkardı ve skoru 3-1'e getirdi.

Ancak Karabükspor'un sevinci çok sürmedi ve 68. dakikada Elmander, kendisinin ikinci, takımının 4. golünü kaydetti. 87'de sahneye çıkan Engin Baytar da skor tebalasını belirleyen isim oldu: 5-1.

Bu sonuçla 46 puana yükselen Cim Bom, liderliğini korudu. Son 6 maçında 5. mağlubiyetini alan Karabükspor ise 15 pu
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.