Cinayeti nasıl ele verdi

Cinayeti nasıl ele verdi

4 yaşındaki Beyza'yı öldürerek cesedini sobada yakan kadının kocası konuştu.


Konya'da 4 yaşındaki kız çocuğunu öldürdükten sonra cesedini iz bırakmamak için sobada yakan komşu kadının kocası Mustafa Uslu, eşinin böyle bir olayı gerçekleştirdiğine inanmak istemediğini söyledi. 

Mustafa Uslu (29), 2004 yılında eşi Kezban Uslu ile kaçarak evlendiklerini, bu evlilikten iki çocukları olduğunu bildirdi.

Çocuklarından birinin geçirdiği hastalık sonrası öldüğünü belirten Uslu, ''Eşim çocuğumuz öldükten sonra çok üzüldü. Birkaç kez psikoloğa gitti. Ancak akıl sağlığı yönünden bir raporu bulunmuyor'' dedi.

Kendisinin bir fabrikada işçi olarak çalıştığını, işlerin yoğunluğundan dolayı 3-4 günde bir eve uğrayabildiğini ifade eden Uslu, şöyle konuştu:

''Olayın gerçekleştiği gün, ben evde yoktum. Cinayeti nasıl gerçekleştirdiği yönünde bir bilgim yok. Böyle bir şey yapabileceğini ben bile tahmin etmiyordum. Eşimin bu olayı gerçekleştirdiğine inanmıyorum, inanmak da istemiyorum. Şimdi 3 yaşında bir kız çocuğum var. Onu da bir yakınımızın yanına bıraktık.''

Polis, Mustafa Uslu'nun da olayla ilgili ifadesine başvurdu.

KOKUYA DUYARLI KÖPEK KORKUTMUŞ

Kezban Uslu'nun cinayeti işledikten sonra dikkat çekmemek için sürekli Çökekoğlu ailesini ziyaret ederek, Asuman Çökekoğlu'nu, çocuğunun bulunacağını söyleyerek teselli etmeye çalıştığı öğrenildi.

Polisin Ankara'dan getirdiği özel eğitimli kokuya duyarlı köpeğin mahallede arama yaptığı günlerde çok tedirgin olan Kezban Uslu'nun, yakalanacağı düşüncesiyle köpeğin ne zaman tekrar gönderileceği yönünde komşularına sürekli sorular sorduğu bildirildi.

''ÇOCUĞUMUN ESKİ ELBİSELERİNİ YAKTIM''

Küçük Beyza'yı öldürdükten sonra cesedini sobada yakan zanlının, mahalleye koku yayılması üzerine, komşularına ''Çocuğumun eski elbiseleri vardı. Onları yaktım'' dediği öğrenildi.

Uslu'nun iz bırakmamak için küçük çocuğun cesedini ikinci kez de yaktığı, cinayeti işlediği sırada ise kendi çocuğunu bir üst katta bulunan komşusuna bıraktığı öğrenildi. Zanlının olayda kullandığı sobayı ise evinin bir köşesine sakladığı belirtildi.

Küçük çocuktan geriye kalan kemik parçalarından birinin, gerekli incelemeler için İstanbul'a gönderildiği ifade edildi.

Kezban Uslu'nun, olayı gerçekleştirdiği eve iki ay önce taşındığı bildirildi.


Etiketler :