Cinayetler bilgisayar başında çözülecek

Cinayetler bilgisayar başında çözülecek

Geliştirilen yeni bir 3 boyut modelleme sayesinde cinayetler daha ayrıntılı bir şekilde incelenebilecek.

Animasyonda yer alan sanal modeller, cinayet anında kurbanların nasıl öldürüldüğünü daha net bir şekilde gözler önüne serecek.

İskoçya'da kullanılmaya başlanan ve oyun ve sinema sektöründe de görülen yeni bir 3 boyut modelleme teknolojisi ile cinayetler artık bilgisayar başında çözülebilecek.

Polis ve savcıların yerinden kalkmadan bilgisayarları başında cinayet olaylarını çözmelerine olanak sağlayacak olan 3 boyutlu animasyonlar, Glasgow'da bulunan teknoloji şirketlerinden SPSA tarafından geliştirildi. Daha önce ülkede meydana gelen Angelika Kluk ve Kriss Donald gibi cinayet olaylarında da kullanılan bu animasyon yöntemi artık önemli cinayet davalarında da savcı ve polislere yardımcı olacak.

SPSA'da görev alan Tom Nelson, cinayet olaylarının en iyi "animasyon" yöntemiyle tatbik edilebileceğini belirtirken, savcı ve polislerin olay yerine gitmek yerine ekranları başında 3 boyut modelleme sistemi sayesinde cinayet olaylarını inceleyebileceklerinin altını çizdi.

Böylece sanal modellerin kullanıldığı bu teknoloji ile kurbanın bıçakla ya da silahla nasıl öldürüldüğü animasyon yardımıyla daha net bir şekilde incelenebilecek.


Etiketler :