Cindoruk: Gırnata çalan Başbakan olmaz!

Cindoruk: Gırnata çalan Başbakan olmaz!

DP lideri Hüsamettin Cindoruk'tan Roman açılımı için ilginç yorum.

Partisinin Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit ilçe teşkilatlarını ziyaret eden DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, son dönemde Türkiye'de 'Açılımlar'ın gündemde olduğunu hatırlatarak, Başbakan Erdoğan'ın, Romanlarla gidip şarkı söyleyerek, gırnata çalarak ülkenin gerçek gündeminden kaçtığını ileri sürdü.

Ayvalık'ta konuşan DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim ne kusur yapıyorsa, ne suç işlemişse onların yargılanmasından yana olduklarını belirtti. Cindoruk, Silivri'de kurulan cezaevini Bekir ağa bölüğüne benzeterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz bir Bekir ağa bölüğü kurmaya kalkışırsanız, hukuk dışına götürürseniz karşınızda adaletin yıpranmasından başka hiçbir sorun çıkmaz. Gelin bunlardan vazgeçin. Siz ağır ceza mahkemelerini ağır ceza divanı haline getirirseniz oradan çıkacak sonuçlar sizi kısa vadede mutlu edebilir, bahtiyar edebilir ama onlar devletin temel kurallarını değiştirici nitelikte olduğu müddetçe demokrasiye ve cumhuriyete zarar verir. Bizim bu hükümete itirazımız hep bu oldu. Paşalarla siyasetçiler, bakanlar kavga edemez. Bana paşa da lazım, bana siyaset te lazım, bana Cumhurbaşkanı da lazım bana başbakan da lazım ama nasıl? Demokrasi için, demokrasinin kuralları için. Hukuk için de hak için de.. Birbirinden vaz geçeceğimiz kurumlar değiller bunlar. Bir başbakan rejimi var Türkiye'de her şeye başbakan karar veriyor."

Başbakan Erdoğan'ın, ülkenin gerçek gündeminden kaçtığını da öne süren Cindoruk, "Başbakan temel meselelere bulaşmamak için Roman kardeşlerimizin çalıştayına katılıp orda şarkı söylüyor, türkü söylüyor, gırnata çalıyor. Böyle başbakan olur mu? O meseleleri çözmek için zaten devletin kurumları var. Oraya başbakan niye gidiyor biliyor musunuz? Hem propaganda yapmak için gidiyor, hem de temel meselelerden kaçmak için gidiyor. Oraya sığınmak için gidiyor. Bizim ne Roman vatandaşlarımızla nede Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yok" diye sözlerini tamamladı.

Etiketler :