Cindoruk 'Ordudan tek isteğimiz var'

Cindoruk 'Ordudan tek isteğimiz var'

Cindoruk, “Bizim, ordumuza sevgi ve saygımız var. Ordudan tek isteğimiz var. O da darbe yapmamasıdır. Devlete müdahale etmesin” dedi.

Demokratik Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, dün Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ı makamında ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk kültüründe orduya hep önem verildiğini, ordunun daha önceki Türk devletlerinde de kutsal sayıldığını ifade eden Cindoruk, “Orduya laf söylemedikleri gibi laf söyleyeni de sevmediklerini” dedi ve şöyle konuştu: “Türkiye gibi, çok tehlikeli bir coğrafyada bulunan bir devletin bu orduya minnet ve şefkat göstermesi gerekir. Bu ordu düşmanlığının sebebini ben anlamıyorum, kimse de anlamıyor. Durduk yerde ordu ile hükümetin bir mücadele içerisine girmesi sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlamlığı hakkında tartışmalar açar. Bizim, ordumuza sevgi ve saygımız var. Ordudan tek isteğimiz var. O da darbe yapmamasıdır. Devlete müdahale etmesin. Ama şu anda şunu görüyoruz ki kışlaya da camiye de siyaset girmiştir. Bunun en kısa sürede düzeltilmesini istiyoruz.”

Cindoruk, iktidar partisinin muhalefet partilerine karşı takındığı üslubu da eleştirerek, şöyle devam etti: “Bilerek ortaya konmuş sistematik bir hücum taktiğidir. Maalesef muhalefet partileri de buna katılıyorlar. Başbakan önemsiz bir hadiseyi öne çıkartıyor. Muhalefette ona cevap yetiştirmeye çalışıyor. Muhalefet partilerinin yapacağı şey Başbakan’ın arkasından gitmek değil, yeni fikirler ve çözümler üretmektir.”

Etiketler :