Cindoruk: Parlamentodan çekilmeyi yanlış buluyorum

Cindoruk: Parlamentodan çekilmeyi yanlış buluyorum

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, çözüm yerinin daima parlamento olduğunu belirterek, ''Kapatılan partinin geride kalan milletvekillerinin parlamentodan çekilmesini çok yanlış buluyorum'' dedi.

Demokrat Parti tarafından kadınların karar alma mekanizmalarındaki temsil oranını artırmak amacıyla düzenlenen ''DEPAR-81 İl Kırmızı Bant Kampanyası'', Hüsamettin Cindoruk'un da katıldığı etkinlikle başlatıldı.

Cindoruk, Demokrat Parti Turgut Özal Kampüsü'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınların yerel yönetimlerden başlayarak siyasetin her aşamasında etkin katılımının önemine işaret etti.

Demokrat Partinin Anavatan Partisi ile birleşmesinin ardından yeni bir yapılanma sürecine girdiğini anımsatan Cindoruk, bu yeni yapılanma içinde kadınların önünü açmak için çaba sarf ettiklerini anlattı.

Cindoruk, Türkiye'nin son dönemde büyük bir tehlike ile karşı karışa olduğunu savunarak, dün Diyarbakır'da içinde belediye meclislerinin de yer aldığı toplantıda Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit eden bir bildirinin yayınlandığını vurguladı.

Bir siyasi partinin kapatılmasına karşı olunabileceğini, ancak bunun nefret duygularının ortaya çıkmasına yol açmaması gerektiğini belirten Cindoruk, ''Çok ağır taleplerle yüklü ve ileri günlerde sokak hareketlerine gerekçe yapılabilecek bildirinin yayınlanmasına'' tepki gösterdi.

Cindoruk, ''Kadınlarımızdan, annelerden, ablalardan bir şey rica ediyorum, çocuklarımızı sokaklardan toplayalım. Bu bildiriler, bu yayınlar, bu nefret duyguları, bu hatta kin ve hırs, intikam diyebileceğimiz duygular çocuklarımızı sokağa dökmeye sebep olmamalıdır. Güzel çocuklarımıza taş, sopa yakışmıyor. O yaşlardaki çocuklarımızın gözleri sadece okuma kitaplarında olmalı'' diye konuştu.

Çocukları sokaklardan uzaklaştırmanın polis gücü ya da erkeklerin hakim olduğu siyasi partilerle mümkün olamayacağını ileri süren Hüsamettin Cindoruk, bunu ancak annelerin, ablaların, kız kardeşlerin yani kadınların başarabileceğini, çocukların henüz bilincine varamadıkları bir konuda taraf yapılmalarının Türk toplumuna yakışmadığını bildirdi.

-'BU GİDİŞ, İYİ BİR GİDİŞ DEĞİL''

''Bu gidiş iyi bir gidiş değil. Bu gidişin iyi bir gidiş olduğunu söyleyenler bizi kandırıyorlar'' görüşünü savunan Cindoruk, Demokrat Parti olarak her zaman barıştan, huzurdan, demokrasiden ve Cumhuriyet'ten taraf olduklarını söyledi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, sözlerine şöyle devam etti:

''Bizim işimiz kavgayla, sopayla, yumrukla olamaz. Buna evvela çocuklarımızdan başlayacağız. Çocuklarımızı sokaktan toplarsak, bir takım fevkalade yanlış düşüncelere kapılmış insanların bu istikamette çocukları kullanmasını önlersek, sokaklardaki karşı koyuşlar gevşeyecektir.

İki başkenti olamaz bir ülkenin. Bir başkentimiz Ankara, bir başkentimiz Diyarbakır... Bunu çok sakıncalı buluyorum. Bu hareketi başlatan, siyasi hareket olarak ileri süren bir takım sayın milletvekilini eskiden tanıyorum. Onların haksızlığa uğramaması için kararlar alan bir Meclis Başkanıyım. Buradan onlara sesleniyorum, sakın yapmayın. Diyarbakır'ı başkent haline getirirseniz başka başkentler ortaya çıkar. Diyarbakır bizim zenginliği olan, büyük şairler fikir adamları yetiştirmiş milli sınırlarımız içinde olan bir şehrimizdir. Biz Diyarbakır, Ankara kavgası niye başlatalım. Ve niye bu kavganın tarafı olalım? Biz 81 ilimizin de aynı değerde olduğuna inanıyoruz.''

Hiçbir ülkede, hiçbir sorunun sokaklarda çözülemediğini, çözüm yerinin daima parlamento olduğunu ifade eden Cindoruk, ''Kapatılan partinin geride kalan milletvekillerinin parlamentodan çekilmesini çok yanlış buluyorum. Onun getireceği sıkıntıları hep birlikte yaşayacağımızı düşünüyorum. Ve ümit ediyorum ki düşündüklerim olmaz'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :