Cindoruk'un utanç veren konuşması

Cindoruk'un utanç veren konuşması

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un Ergenekon'u savunan sözlerine bir tepki de eski DYP Milletvekili Mustafa Kemal Aykurt'tan geldi.

21. dönem Denizli milletvekili olan avukat Aykurt, "Cindoruk'un Ergenekon'u öven konuşmasından utanç duydum." dedi.

DP çatısı altında toplanan bazı isimleri 'siyasi kadavra' olarak niteleyen Aykurt, bu gidişle partinin bir 'emekliler kahvesi'ne dönüşeceği uyarısında bulundu. Cindoruk'un söylemlerinin geçmişin reddi anlamına geldiğini savunarak, "Bu çatı, reddimirasta bulunmaktadır. Bizim mirasımız ve misyonumuz, Menderes'in çizdiği, 'Yeter, söz milletindir'e dayanır. Bunun anlamı, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğudur. Bu çatı altındaki beyler, sağdan soldan toplanan, melez ve orijinini kaybetmiş bu kadro, beyanlarıyla kendi geçmişlerini reddetmektedir." görüşlerini dile getirdi.

DP-ANAP birleşme kongresindeki konuşmalara dikkat çeken Aykurt, "Dua ediyorum Allah'a, bu Ergenekon sonuca ulaşsın. Sulandırılmaya çalışılıyor." ifadesini kullandı. Seçimle iktidara gelme ümidini kaybeden bazı güçlerin ve siyasi partilerin 27 Mayıs darbesini yaptığını hatırlatan eski milletvekili, "Rahmetli Adnan Menderes, kişiyi sürü olmaktan kurtarıp vatandaş yaptığı, devletin kapılarını ona açtığı için bedelini, uşak hâkimlerin kanunsuz şekilde verdiği kararla canıyla ödemiştir. Biz onun vârisleriyiz. Bizim mirasımız, o felsefedir. Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olacağıdır." şeklinde konuştu. Aykurt, DP'nin içinde, Menderes'in davasının ruhu ve lafzıyla hiç alakası olmayanlar bulunduğunu ifade etti. DSP'li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere 'sol'dan bazı isimlerin "Eğer partinizi sola kaydırırsanız biz de geliriz." diye haber gönderdiği haberlerine dikkat çeken Aykurt, Cindoruk'un da "Bizim partimiz merkez sağ değil. Merkez partisi, herkese açık." mesajını verdiğini hatırlattı. "Böyle parti olmaz, turşu olur." diyen Aykurt, "Birtakım siyasi kadavralar toplanmış, bu adres ve ev bize ait değil, diyor. Bu kan uyuşmaz." yorumunu yaptı.

Aykurt'a göre Hüsamettin Cindoruk hiçbir zaman 'birinci adam' olmadı. "Cindoruk'un markası 'emanetçi'dir." derken DP liderinin her zaman Süleyman Demirel adına hareket ettiğini söyledi.

Etiketler :