Cinemu 30 Ağustos sinemada haftanın Görünümü

Cinemu 30 Ağustos sinemada haftanın Görünümü

Cinemu 16 Ağustos 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı; Vizyona Girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Cinemu 30 Ağustos sinemada haftanın Görünümü

Cinemu 16 Ağustos 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı; Vizyona Girenler, güvenli ve daha güvenli filmler: 

Türkiye de Vizyona giren filmler: 
 (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Cinayet Tezi: Ülkenin önde gelen hukuk fakültesinde profesör olan Roberto Bermundez aynı zamanda eski bir ceza avukatıdır. Bir gün katil Roberto'nun dikkatini çekmek istercesine fakültenin önünde cinayet işler. Roberto en kısa sürede bu cinayet tezini çözmeli katil başka kimseye zarar vermeden onu durdurmalıdır. Profesör zeki bir öğrencisi olan Gonzalo'dan süphelenmektedir. Bu durum cinayeti çözme işini onun için takıntı haline getirir.
Cinayet tezi  "The secret in their eyes" adlı Arjantin filminden cesaretle hazırlanmış olup kusurlarına rağmen Arjantin sineması adına iyi bir gelişme olarak kaydedilmiş durumda. 

Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri (2013): On beş yaşındaki Clary Fray, New York’ta Pandemonium Kulüp’e doğru yola çıktığında bir cinayete tanıklık edeceği hiç aklına gelmezdi. Hele ki, bu cinayetin daha önce hiç görmediği acayip silahlara sahip tuhaf dövmeli üç genç tarafından işleneceğini hayatta düşünemezdi! Clary, polisi arayabileceğini biliyordu fakat ceset bir anda ortadan yok olunca ve canileri Clary’den başka kimse göremediği için durumu açıklamak pek kolay olmayacaktı! Clary’nin onları görebilmesine çok şaşıran katiller kendilerini Gölgeavcıları olarak tanıtacaktı. Yani, dünyayı şeytanlardan arındırmaya ant içmiş gizli bir kabile! 
Ölümcül oyuncaklar : Kemikler Şehri aynı adlı roman serisinden yola çıkarak hazırlanmış bir film. Biraz Alacakaranlık ve Harry Potter serisi karışımı tadında öğeler içerirken onları aratmayan bir seyir zevki vaadediyor.

Aşk Kokusu: Gençlerin özgürlükçü aktivist olduğu 1960'lı yıllarda geçen Gilles,Christine ve Alain adındaki üç arkadaşın arasındaki ilişkileri ve dönemi yansıtmaktadır. 

Kapalı Devre: Haftanın ilginç konusu ile izlemeye değer filmlerinden olabilir. Bir sabah Londra’da meydana gelen patlama sonrasında sadece bir terörist sağ kalmayı başarır. Terörist Farroukh Erdogan patlamanın hemen ardından yakalanır ve hapse atılır. Kendisine en ağır cezanın verilebilmesi için araştırmalar ve hazırlıklar başlamıştır. Fakat henüz Farroukh ve avukatının haberdar olmadığı hükümetin elinde gizli bir bilgi vardır. Bunu öğrendiklerinde ise yaşamaları o kadar kolay olmayacaktır.

One Direction: This Is Us: Film One Direction grubunun 5 üyesinin geçmiş yaşamlarını,evdeki hayatlarını ve şöhret basamaklarını nasıl tırmandıklarını anlatıyor. Belgesel tadında olan film içinde konserlerdende bir çok sahne barındırıyor. 

Daire 1303: Gerek oyunculuk, gerekse konusu itibariyle vasatı geçemeyen bir korku filmi. Janet Slate göl manzaralı bir ev kiralayarak alkolik annesinden ayrılmayı planlamıştır.

Korku Seansı:  Ed ve Lorraine Warren doğaüstü olayları araştıran bir çifttir. Bir gün Perron ailesinden bir telefon alırlar. Ailenin evi ne olduğu bulunamayan karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır; hayatları alt üst olmuştur. Bu vakayı çözebileceklerine inanan Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmin yönetmeni ise ilk Testere filmine imza atan James Wan.
Korku seansı ABD' de 19 Temmuzda gözterime girdi ve bir çok izleyici tarafından yeni bir korku klasiği olarak algılandı bile.
 
Yem 3D: Bir grup insanın Tsunami sonrasında sular altında kalan bir markette mahsur kalmalarını ve okyanus sularıyla birlikte gelen davetsiz misafirlerle olan mücadelelerini anlatıyor. Kaplan köpekbalığı türündeki vahşi hayvanlar ve bir grup soyguncu markette kısılı kalan insanlara zor anlar yaşatıyor. 

ABD vizyona giren filmler (Ek olarak):  (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Getaway: Brent Magna büyük başarılara ulaşmış eski bir araba yarışçısıdır. Eşi kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kaçırılır. Brent kendini bir anda eşini kurtarmak için zamanla yarışırken bulur. Eşini kaçıranların verdiği görevleri yerine getirirken arabasını çalmak isteyen genç bir kızda ortaya çıkınca işleri dahada zorlaşır. 

Haftanın Öne Çıkanları: 
Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri: Geçen hafta ABD'de gösterime girdiğinden bu yana izleyiciden kabul görmüş gibi duruyor. 
Kapalı Devre: İngiliz Hukuk Sistemi'ni terör saldırısı çerçevesinde değerlendiren bir film. Çoğu zaman olduğu gibi terörist koltuğunda yine müslümanlar var ama asıl mesele o değil.
Korku Seansı:   Tercihiniz korku filmi olacaksa haftanın iyilerinden.

Bu hafta içerik bakımından ‘’Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler.  
(Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
1. Hayat (2005): 
Hayat adlı kızın okulu için verdiği mücadeleyi anlatıyor film. Okulu'na devam etmesi için Parasız yatılı okulu sınavına girmesi gereken Hayat sınav sabahı uyandığında birçok terslikle karşılaşır ve herşey sınava gitmesine engel olur. Film Hayat'ın sınava yetişmek için verdiği mucadeleyi anlatır. Filmde olumsuz hiçbir öğe yoktur. Güzel temiz duygularin olduğu bir film. 

2. Ağaçsız Dağ - Treeles Mountain-(2008): 6 yaşında renkli karaktere sahip Jin, küçük kız kardeşi Bin ve annesi ile Seul'de küçük bir dairede yaşamaktadır. Anneleri onları bırakıp giden Babalarını aramaya gidince onları alkolik teyzelerinin yanına bırakır. Anneleri dönene kadar, onlar için hayat bir hayli zorlaşır. 

3. Tarafsız Bölge-(2001): 1993 yılında Bosna savaşında çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmektedir.Sırp askerler ve Boşnak askerler arasında tampon bölgede yolunu kaybeden iki asker, ikisi de farklı cephelerden.Birbirine düşman olan bu iki asker bir birlerinden kurtulmak isterken bir yandan da birbirlerinden faydalanmak zorunda kalırlar.. 

4. Bisikletçi-(1987): Fakir Afgan mülteci Nazım İran'da yaşamaktadır.Eşinin hastalığından dolayı ilaç parasına ihtiyaç duyan Nazım, sirkteki bisikletçilik işini kabul eder. 

Bu hafta içeriği itibarı ile  ‘’En Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
1. Müslümanın 365 Günü-
(1992): Film ideal bir Bir müslümanın 365 gününü anlatmaktadır. 

2. Petrol'ün Çocukları-(2001): Fakirlik içinde çöl ortasındaki bir petrol kasabasında yaşayan İsmail ya annesinin borcunu ödeyecek ya da küçük kız kardeşini kötü komşusuna kaptıracaktır.

3. Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı- (2013): Mevlana'nın Şems'e yakınlığı, ona duyduğu uhrevi yakınlık bilinmektedir. Yüzyılları aşan evrensel barış, kardeşlik, hoşgörü düşünceleriyle dünyada büyük kitlelere ulaşan, sevilen saygı duyulan Mevlana Celaleddin-i Rumi fiziksel olarak anlamak mümkün değil. Mevlana'nın felsefesi filmde aşk,ney ve sema üçlemesi olarak yer almaktadır. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.