Cinemu 23 Ağustos sinemada haftanın Görünümü

Cinemu 23 Ağustos sinemada haftanın Görünümü

Cinemu 16 Ağustos 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı Vizyona Girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Türkiye de Vizyona giren filmler:  (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Uçaklar: Haftanın çizgi filmi. Dusty, eski model bir kasaba uçağıdır. Fakat akrobasi uçaklarına özenmektedir. Ama bir çok engel bulunmaktadır. Bunlardan birisi de onun yükseklik korkusudur. Çok sevilen Cars filminin gökyüzüne uyarlanmış hali. Ve Uçaklar da gönülleri fethedecek gibi. Uçaklar arası sarılma ve yakınlaşmaları saymazsak güvenli bir film.
Büyükler 2: Aynı mahallede büyüyen ve bir süre sonra bir araya gelen bir grup arkadaşı konu alan bu filmde, Adam Sandler ve arkadaşları bir araya geliyor. Filmde Kevin James ve Chris Rock eşlik ediyor. Arkadaşları ve onların çocuklarıyla birlikte olmak için ailesiyle birlikte memleketine taşınan Lenny (Adam Sandler); eskisiyle yenisiyle kabadayılar, çılgın otobüs şoförleri, ayyaş polisler ve partiye dalan kostümlü 400 kişi sayesinde deliliğin peşini bırakmadığını anlar. 

Geçmişin Sırları: Eskiden Weather Underground isimli, Vietnam Savaşı karşıtı bir grupda aktif olarak görev almış olan Jim Grant. Cinayet ve soygun suçlamasıyla FBI tarafından 30 senedir aranmaktadır. Bu süre boyunca saklanmayı başarmıştır. Kaçak olarak yaşamakta olan Grant’ın kimliği bir gazeteci tarafından ortaya çıkarılır. Diğer yandan Sharon da seneler önce bu grupta yer alan ve şimdilerde Weather Underground üyelerine karşı yürütülen bu davayla geçmişini sorgulamaya başlayan biridir. Kimliği ortaya çıkan Grant, 30 yıl boyunca saklanabildiği FBI’dan bir kez daha kurtulmayı başarabilecek midir? Film Cinemu editörleri tarafından Güvenli Bölümüne teklif edildi.

Bu Aşk Fazla Sürmez: Nat ve Josh tanıştıktan kısa bir süre sonra evlilik kararı alırlar ve zaman kaybetmeden evlenirler. Zıt karakterlere sahip olmalarına rağmen bir çırpıda evlenen çiftin mutluluk rüyası çok uzun sürmez ve sorunlar gitgide büyümeye başlar. Çevrelerindeki herkes bu ilişkinin evliliğe bu kadar hızlı dönüşmesine karşı tepkili ve bir yılı tamamlayamayacakları konusunda emindir. Fakat Nat ve Josh bütün olumsuzluklara rağmen direnmeye çalışırlar. 
Film sanki izleyiciye mutlu bir şekilde boşanabilirsiniz mesajı vermek ve biraz boşanmaları teşvik edici olmakla eleştirildi editörlerimizce. Film içerisinde cinsel içerikli sahnelerden dolayı güvenli bölümüne tavsiye edilmedi.

Şeytan Tohumu: Korku filmi ustası Sam Raimi ve efsanevi Danimarkalı yönetmen Ole Bornedal (Gece Bekçisi, The Substitute), paranormal olaylara ilişkin, korkunç ve gerçek bir öyküye dayanan, çağdaş bir doğaüstü gerilim ve korku filmini sinemaseverlerin beğenisine sunuyor. Çok eski zamanlardan kalma bir cin, 21. yüzyılda serbest kalıyor. Film bir ailenin başından geçen 29 günlük olayları konu alıyor. İkinci el eşyalarını satan birinden gizemli bir antik kutu alan aile, kutunun içinde çok uzun zamandır bir insan ruhunu ele geçirmek için bekleyen, doyumsuz bir cinin serbest kalmasına neden olur. Brenek ailesi için korkunun dehlizlerine uzanan yolculuk, bir hafta sonu faturalarını ödemek için evdeki kullanmadığı eşyalarını bahçesinde satan birinden ahşap bir kutu almalarıyla başlar. Eşinden yeni boşanan Clyde (Jeffrey Dean Morgan), eski eşi Stephanie’den (Kyra Sedgwick) ayrı hayata alışmaya çalışıyordur. Ne var ki, küçük kızları Em’in (Natasha Calis), ilgisini çeken ve üstünde gizemli yazılar bulunan bir ahşap kutu almasında endişe edecek bir şey görmez. Ancak kutuyu almasının hemen ardından tuhaf şeyler gerçekleşmeye başlar. Em kafayı kutuya takmaya başlar – o kadar ki, güzelim kutuyu her yere yanında götürmektedir. Davranışları gittikçe tuhaflaşır, hatta tehlikeli davranışlar sergiler. Ne var ki Clyde ne kadar uğraşsa da kutuyu Em’in elinden alamaz, Stephanie kızlarının aklını yitirmesine neden olduğuna inanmaya başladığında bile başaramaz bunu. Birbirini izleyen rahatsız edici ve açıklanamaz olayların etkisinden kurtulamayan aile, gerçekten yaşadıkları şeyi gün ışığına çıkarmak üzeredir: Dibbuk Kutusu’nu açmışlardır. Yahudi geleneklerinde sözü geçen, yerinden edilmiş ve kutunun içine hapsedilmiş bir cin, şimdi içine girdiği insanı yiyip bitirmek istemektedir. 

Arada Kalan:  Bir çocuk ve anne baba.. Mutsuz bir aile. Daha kötüsü, mutsuz bir çocuk.. Maisie adındaki 6 yaşındaki kız çocuğu anne ve babalarının gün geçtikçe kötüye giden tavırlarına çok üzülmektedir. Ailesinin bu durumu pek de önemsemediğini de düşünen Maisie bu düşüncesinde haklı çıkar.. Bir gün anne ve baba ayrılır baba kıza belki de sevgi ile yaklaşan tek insan olan dadısını yanında götürür.. Annesi zaten babasına karşı olan bütün duygularını kaybetmiştir ve bu olaydan kısa bir süre sonra kendine bir koca bulur.. Maisie için artık yaşadığı hayat iki ev arasında gidip gelmek, üzüntü ve özlemdir. Film bu haftanın güvenli filmlerinden.

ABD vizyona giren filmler (Ek olarak):  (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri (2013): On beş yaşındaki Clary Fray, New York’ta Pandemonium Kulüp’e doğru yola çıktığında bir cinayete tanıklık edeceği hiç aklına gelmezdi. Hele ki, bu cinayetin daha önce hiç görmediği acayip silahlara sahip tuhaf dövmeli üç genç tarafından işleneceğini hayatta düşünemezdi! Clary, polisi arayabileceğini biliyordu fakat ceset bir anda ortadan yok olunca ve canileri Clary’den başka kimse göremediği için durumu açıklamak pek kolay olmayacaktı! Clary’nin onları görebilmesine çok şaşıran katiller kendilerini Gölgeavcıları olarak tanıtacaktı. Yani, dünyayı şeytanlardan arındırmaya ant içmiş gizli bir kabile! 

You're Next (2011): Katillerden oluşan maskeli bir çete Davison ailesinin bir toplantılarını basarlar. Kaçacak yeri olmayan kurbanlar tuzağa düşürülmüştür. Ailenin istenmeyen misafirinin hepsinden daha yetenekli bir katil olduğu ortaya çıkana kadar..

 

The Grandmaster (2013): Bruce Lee'nin hocasının filmi. Kung Fu sevenler hayal kırıklığına uğramayacaktır. Cinemu editörlerince hem güvenli hem de kaliteli bulunan bir film.


Haftanın Öne Çıkanları: 
Uçaklar: Haftanın tek çizgi filmi olarak öne çıkıyor. 
Geçmişin Sırları: İyi kotarılmış bir gerilim drama.
Arada Kalan:  Boşanmanın çocuklar üzerinde oluşturduğu travma bu kadar iyi işlenebilir.


Bu hafta içerik bakımından ‘’Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler.  
(Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
1. Uçaklar(2012)
2. Geçmişin Sırları (2012) 
3. Arada Kalan (2013)
4. The Grandmaster (2013)

Bu hafta içeriği itibarı ile  ‘’En Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
1- 
Arkadaşım'ın Evi Nerede
 (1987)
2- Ayı (1988)
3- Selam (2013) 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.