Cinemu 16 Ağustos sinemada Haftanın Görünümü

Cinemu 16 Ağustos sinemada Haftanın Görünümü

Cinemu 16 Ağustos 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı Vizyona Girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Türkiye de Vizyona giren filmler:  (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
Percy Jackson: Canavarlar Denizi
Göster Gününü 2
Kirli Oyun
Ailem İçin
Savaşın Gölgesinde
Tepenin Uşakları
JOBS

ABD vizyona giren filmler (Ek olarak):  (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
The Butler
Paranoia
Ain't Them Bodies Saints
Austenland
Cutie and the Boxer

Haftanın Öne Çıkanları: 
JOBS: Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs'un hayatını merak eden hatta sabırsızlıkla bekleyenler nihayet bu hafta JOBS filmini izleme şansına erişiyorlar. İzleyicinin merak ettiği bir başka konu da filme temel olan kitabn ne şekilde filme yansıdığı olacak herhalde. 

İkonik Silikon Vadisinin ileri görüşlü mucidi Steve Jobs’u Ashton Kutcher’ın canlandırdığı biyografik film onu ve özel hayatının kesitlerini tanımlıyor, motivasyonlarını ve onu yönlendiren kişileri anlatıyor. Filmde buluşları ile dünyayı değiştiren Jobs’un ilk zamanları, gençlik yılları, ilk başarıları, düşüşü ve tekrar yükselişi anlatılıyor. 
Filmde Jobsu canlandıran Ashton  Kutcher’ın kişisel kahramanım dediği Jobs ile inanılmaz fiziksel benzerliğinin ötesinde yenilikçi teknolojilere yaptığı yatırımlar ile de adeta kendisini takip ediyor. Foursquare yahoo’nun haber uygulamasına yatırım yapan, en son ise şimdinin en büyük yeniliklerinden biri olarak gördüğü sadece komşuların iletişime girebileceği bir internet sitesine yatırımda bulundu. Skype’ı daha ilk yıllarında desteklemesi ve daha birçok internet sitenin kurulması için verdiği destek Ashton‘ın teknolojiden de anladığını gösteriyor ve her haliyle oldukça Jobs’u andırıyor. 


Tepenin uşakları: Bu haftanın tek Türk filmi. Trabzonlu tıp hekimi İsmet Eraydın'ın yazıp yönettiği “TEPENİN UŞAKLARI”nda gerçek karakterler rol aldı, kendi hikayelerini kendileri anlattı. Filmi yazan, yöneten, oynayan; kamera önü ve arkasındaki herkes Karadenizli ve amatör.
“TEPENİN UŞAKLARI”, 12 Eylül 1980 darbesinin hemen öncesinde Trabzon'un Çiçeklidüz köyünden bir kesit sunuyor. 'Alamancı' babasının yokluğunda hem eve reislik eden, sığır güden hem de okuyup doktor olma hayali kuran Hikmet'in en büyük hayali ise Züleyha'sına kavuşmaktır. Ancak Züleyha'nın babası Sabri Ağa'nın, kızı için başka planları vardır. Yedi köyün ortaklaşa kullandığı ve üzerinde maçlar yaptığı 'tepe'yi de sahiplenmektedir Sabri Ağa. Kendi kararlarının önünde engel olarak gördüğü herkes ve her şey için de sinsi planlar geliştirmektedi
r.

Percy Jackson: Canavarlar Denizi: Mitolojik kahramanların kendi aralarındaki çekişmeleri ele alan filmde Poseidon'un oğlu Percy ve arkadaşları gizli güçleri olduğuna inanılan altın kürkü bulmak ve dünyayı Kronosun kötülüklerinden korumak isterler.. 
İlk filmde güçlerini keşfeden ve annesini kurtarmak için arkadaşlarıyla uzun bir yolculuğua çıkan Percy, kendini kahraman gibi hissetmiyor, ona şansın yardım ettiğini düşünüyordur.

Percy, canavar bir üvey kardeşi olduğunu öğrenince, Poseidon’un oğlu olmanın bir lanet mi yoksa şans mı olduğunu merak eder.
Percy ve arkadaşları yarı tanrıları kurtarmak için sihirli Altın Post’u bulurlar. Macera yolculukları onları Washington’ın Florida eyaletine göürür. Çok tehlikeli sularda mücadele etmek zorunda kalan Percy ve ekibi, insanların Bermuda Şeytan Üçgeni dedikleri yere yani “Canavarlar Denizi”ne girerler girerler ve macera başlar.


Diğer filmler: "Savaşın Gölgesinde" iyi kotarılmış bir İkinci Dünya Savaşı sonrası filmi. Yine Nazi Yahudi teması hakim ama alışılageldik biçimde değil pek. Başrollerinde Robert De Niro Olsa da "Kirli Oyun" pek olumlu eleştiriler almış değil. "Göster Gününü" belli bir seyirci kitlesi bulabilecek absürd bir komedi aksiyon.

Bu hafta içerik bakımından ‘’Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler.  
(Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
1. Emperor (2012)
2. Sequoia (1935) 
3. Welcome to the Punch (2013)
4. Kertenkele - Marmoulak  (The Lizard) (2004)

Bu hafta içeriği itibarı ile  ‘’En Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
1- 
Adem'in Oğlu Abu - 
Abu, Son of Adam  (2011) 
2- (ALLAH (C.C.) Yakındır) - Khoda Nazdik Ast  (2006)
3- Altın ve Bakır - Tala va mes (2011) 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.