Cinemu 11 Ekim 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı

Cinemu 11 Ekim 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı

Cinemu 11 Ekim 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı; vizyona girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Türkiye de Vizyona giren filmler: (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Don Jon – Kalbim Sende: Jon Martello, çapkın bir karaktere ve kadınlar karşısında etkileyici bir yapıya sahiptir. Yakın arkadaşları ona Don Juan ismini takmışlardır. Jon bir gece kulübünde tanıştığı Barbara karşısında afallar. Çünkü ona diğer kadınlardan farklı ve ulaşılması güç gelir. Doğru erkeği arayan Barbara ise idealist bir kişiliğe sahiptir. Film bu ikilinin bir birlerine yakınlaşma çabalarını konu alıyor.
Bu film yılın en sonbaharın en erotik filmi seçilmekle aile için uygun olmayanlar listesinde yerini almıştır.

Gravity– Yer Çekimi: Uzayda göreve çıkan iki astronot. Birisi Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) zeki bir tıp mühendisi, diğeri ise son görevine çıkan tecrübeli astronot Matt Kowalsky (George Clooney). Görev sırasında her şey seyrinde iken uzay mekiklerine çarpan bir cisim gemilerini paramparça eder ve onları uzay boşluğunda çaresiz ve baş başa bırakır. Oksijenleri tükenmekte olan ikilinin acaba dünyaya dönüş imkanları var mıdır?
Gravity izleyiciden yüksek puan almaya aday haftanın önemli filmlerinden.

İki Kafadar: Chinese Connection: Mahmutpaşa Pasajında çocukluklarından beri çıraklık yapan Altan ve Şükrü artık kendi işlerini yapmaya karar verirler. Bir tefeciden borç alıp ticarete atılırlar. Çok geçmeden batma noktasına gelen iki kafadarın akıllarına Mümtaz girer ve son çare Çin'den tablet ihraç etmeye başlarlar. İlk başlarda her şey yolunda gitse de kısa süre sonra Mümtaz'ın oyunu ortaya çıkar ve ikiliyi ülkeye kaçak mal sokmak için kullandığı anlaşılır. Fakat iyice dibe vuran iki kafadarın peşinde tabletten şikayetçi olan müşterileri de eklenmiştir. Bu kovalamaca aksiyon dolu ve bir o kadar da eğlenceli olacaktır.

Machete Kills – Ustura Dönüyor: Eski ajan Machete Cortez, Amerika Birleşik Devletleri’nin onur listesindedir ve yeni görevi için Meksika’ya gönderilir. Burada onu ölümcül ve zorlu bir görev beklemektedir. Tüm gezegeni yok edebilecek güçteki bir silahı ve ona sahip olan silah tüccarı Mendez The Madman’i (Demian Bichir) etkisiz hale getirmek, hiç de kolay olmayacaktır. Machete filminin devamı olarak sunulan filmde Michelle Rodriguez, Amber Heard,Mel Gibson,Jessica Alba, Charlie Sheen ve Sofía Vergara gibi bir çok yıldız isim yer alıyor.
Kendine mahsus seyircisi olan Machette Kills - Ustura Dönüyor, cinsellik içeren sahnelerinin yanında yüksek dozda şiddet içeriyor.

Circles: Bosna Savaşı sırasında Sırp askeri Marko, silah arkadaşlarının Müslüman bir sivile yaptığı kötü muameleyi durdurmaya çalışırken kendi hayatını tehlikeye atar. Aradan 12 yıl geçer, savaş biter fakat Marko’nun kötü sonuçlanan bu kahramanca hareketinin, babası, nişanlısı, en yakın arkadaşı ve yardım ettiği adamda açtığı derin duygusal yaralar kapanmaz. Aksine bu kadar zaman sonra hepsi bir kez daha bu acı olayla yüzleşmek zorunda kalacak ve bunun onlarda bıraktığı derin izlerle başa çıkmaya çalışacaklardır.Sundance Film Festivali Dünya Sineması “Jüri Özel Ödülü” ve Berlin Film Festivali “Ekümenik Jüri Ödülü” alan ve Sırbistan’ın Oscar adayı seçilen film, savaş sonrası ayakta kalmaya çalışan bir halkın acının izlerini kapatmak için geçirdiği değişimi büyük bir açıklıkla anlatıyor. Ödüllü yönetmen Srdan Golubovic’in yönettiği ve sene boyu pek çok övgü alan film gerçek bir hikayeden uyarlandı.
Film bir Sırp filmi olsa da vicdan azabı ve insafa davet eden türden.

ABD’de vizyona giren filmler (Ek olarak): (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Captain Phillips – Kaptan Phillips: Film gerçek yaşana bir olaydan esinlenmiştir. 2009 yılında MV Maersk Alabama isimli Amerikan kargo gemisi Somali'nin doğu kıyılarına yaklaştığında korsanlar tarafından ele geçirilir. Uzun yıllar boyunca bu tarz bir saldırıya uğramayan Amerikalılar şaşkındır. Geminin Kaptanı Richard Phillips, tayfayı kurtara bilmek için kendini rehine olarak feda eder. Gerçek hikayesinde de geminin kaptanı olan Richard Phillips'in verdiği psikolojik savaşı ve aksiyonu bizlere yansıtıyor.
Somali işi korsanlığı ele alan bu filmde Tom Hanks'in performansı çok konuşulacak.

Romeo and Juliet: Birbiriyle kavgali Montague ve Capulet ailelerinin çocukları Romeo ve Juliet bir kutlamada karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar. İki aşığın kaçıp gizlice evlenmelerinden sonra ailelerin peşini bir uğursuzluk zinciri bırakmayacaktır.
Romeo ve Juliet'in bu versiyonu çok fazla iz bırakmayacak gibi duruyor.

Escape From Tomorrow: Escape From Tomorrow, Amerikan yapımı fantastik bir psikolojik gerilim filmi. Filmin başrolünde ailece çıktıkları tatilin son gününde Walt Disney World Resort’ta tuhaf ve rahatsız edici deneyimler yaşayan ve hayaller gören bir adamı canlandıran Roy Abramsohn oynamaktadır.
Yarından itibaren işsizsiniz ve bu gün Disneylanddasınız. Karanlık bir disney konulu film.

The Inevitable Defeat of Mister & Pete: Sıcak bir New York yazında 13 yaşındaki Mister annesi tutuklandıktan sonra 9 yaşındaki kardeşi Pete ile New York çocuk koruma servislerinden kaçarak geçimlerini sağlamaya çalışmaktadır…
Birden bire kimsesiz kalan bu iki çocuğun hikayesi belli bir seyirci kitlesini kalbinden vuracaktır.

All the Boys Love Mandy Lane: Teksas'ta yaşayan Mandy Lane sessiz bir genç kızdır. Okulda popüler bir kız olan Mandy hafta sonu için bir partiye davet edilir. Partide abartılı alkol ve uyuşturucu kullanımı vardır. Bir süre sonra arkadaşları yavaş yavaş ortadan kaybolmaya başlar, bu da onu ürkütmektedir.
Ailece seyretmeye pek uygun sayılmayacak bu gençlik filmi gerilimde belli bir başarı yakalıyor.

CBGB: New York'ta müzik tarihini etkileyen, efsane müzisyenlerin çıkış noktası olan kulubünde yaşananlar bizlere aktarılıyor. CBGB ismiyle bilinen kulüp ismini Country,BlueGrass ve Blues müzik gruplarının baş harflerinden almıştır. Mekanı ilk zamanlarında sadece bu 4 grup çalsada zamanla konsept değişerek yeni gruplar için bir şöhret basamağı olmuş.

Haftanın Öne Çıkanları;

İki Kafadar: Chinede Connection:
Gravity– Yer Çekimi:
Circles:
Captain Phillips – Kaptain Phillips:
The Inevitable Defeat of Mister & Pete:

Bu hafta içerik bakımından ‘’Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

1. Monsters University: Canavar Ltd filminin başlangıç peryodu. Kahramanlarımız , Mike Wazowski ve James P. Sullivan üniversiteyue gidiyorlar ve farklı hikayeleri başlıyor.

2. Arkadasim Max:
Konağında sadık köpeği Max ile birlikte kalan Aliye Hanım, yaşadığı kasabanın tek önemli gelir kaynağı olan zeytinyağı fabrikasının sahibidir. Hayattaki tek varlığı Max ve yeğeni Burhan olan Aliye Hanım, açgözlü yeğeni Burhan'ın bir tuzağına kurban gitmek üzeredir. Burhan ve karısı Şermin Aliye Hanım'ı ortadan kaldırıp mirasını ele geçirmek için, yaşlı kadını kaçırırlar. Ancak hesaplamadıkları bir şey vardır! Max bu kaçırılma anının tek tanığıdır ve sahibini ne pahasına olursa olsun kurtarmak zorundadır. Bu maceralı yolculuk kasabanın diğer ucunda yaşayan küçük Deniz'i de içine alacaktır.

3. Yozgat Blues: Yozgat Blues, taşrada hayatlarını sürdüren karakterlerin yaşadığı değişimi ve buna bağlı derin duygusal kırılmayı anlatıyor. Yavuz bir yandan belediyenin açtığı müzik kursunda hocalık yapmakta, bir yandan da AVM´lerde eski Fransızca şarkılar söylemektedir; kurstan öğrencisi Neşe ise marketlerde ürün tanıtımı yapmaktadır. Yavuz, aldığı bir iş teklifi üzerine Neşe´yle birlikte Yozgat´a gider. Önceleri, bir berber kalfası olan Sabri ve onun radyocu arkadaşının da destekleriyle programın tanıtımı için çok uğraşsalar da yaptıkları müzik yerli halkın pek ilgisini çekmez. Yavuz devam etmek için Neşe´den güç alırken, Neşe´nin ilgisini çeken başka hayatlar vardır. Her üçünün de hayatla kurdukları ilişki ve beklentileri, istedikleri yönde ilerlemez. Zaman geçtikçe ilişkileri karmaşıklaşır ve beklemedikleri yerlere gider.

Bu hafta içeriği itibarı ile ‘’En Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

1. Dinle Neyden: "Dinle Neyden", 1798 osmanlı-fransız savaşının yaklaştığı günlerde, istanbul’da barış arayan bir avuç insanın çabalarıyla, iki genç saray mensubu arasında yaşanan duygusal ilişkinin tanığı olan genç bir mevlevi dervişinin mistik dünyasını anlatıyor...

2. M for Mother: Sepideh İran Irak savaşında kimyasal silahlar yüzünden yaralanır. Doktorlar çocuk yapmasının sakıncalı olacağını ve çocuğun sakat kalabileceğini söyler. Baba da doktorlarla aynı fikirdedir ama anne yüreği farklı hissetmektedir.

3. Sürgün:
İdealist bir öğretmen düşüncelerinden ve yaşam tarzından ötürü İstanbul'dan, Kastamonu'ya suyu elektriği olmayan yoksul bir köye sürülür.Öğretmen sürgün edildiği küçük anadolu köyünde halk ve öğrencileri tarafından çok sevilir. Ancak burada da ideallerinden ve yaşam tarzından vazgeçmeyen öğretmenin peşini zorluklar ve baskılar bırakmaz.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.